Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

Galgóczy Judit rendezésében látható Lackfi János HINTÁK című darabja 2020. január 16-án a Radnóti Színházban. A produkció több sikeres zsámbéki és tájolt előadás után a Radnóti Tesla Laborban kerül ismét színre.
 
Mitől lett a világ leghíresebb vonata az Orient Expressz?

Mitől lett a világ leghíresebb vonata az Orient Expressz?

10 pontban elmeséljük, és azt is, miért foglalkozik egy színházi oldal vonatokkal :)
 
Fotó: JÁTÉKSZÍN

A Thália darabjában tért vissza a színpadra 10 év kihagyás után Kolovratnik Krisztián

A színészt hosszú idő után most láthatják először színpadon a nézők: Rocco-t alakítja a Thália Teljesen idegenek című darabjában, amelynek alapját egy olasz film képezi. A történet annyira mai, annyira húsba vág, hogy Paolo Genovese 2016-os filmjének több országban leforgatták a...
 
Történelmi körforgás Székesfehérváron

Történelmi körforgás Székesfehérváron

A Vörösmarty Színház művészei rendhagyó módon vitték hírét a 2020 januárjában bemutatandó Az a szép fényes nap című előadásuknak: felkerekedtek :)
 
Kolonits Klára Konstanze, Balczó Péter Belmonte, Zábrádi Annamária Blonde és Szerekován János Pedrillo szerepében. Fotó: MTI

Nagyszerű dolog operával foglalkozni! Na de mi az a COOPERA???

A Coopera harmadik éve hív életre operaelőadásokat, céljuk ezzel az operajátszás népszerűsítése, minőségi előadások létrehozása Magyarország vidéki színházaival közös koprodukciók útján. A cél, hogy a nem budapesti közönség is olyan operaelőadások, olyan alkotók...
 
10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

Nem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, tévében, színházban vagy rádióban ne csendülne fel egy–egy Kálmán-melódia, miközben a szerzőről magáról alig tud valamit a közönség nagy része. Ezt próbáljuk orvosolni.
 
Mata Hari ártatlan volt

Mata Hari nem volt kém

Ha azt mondjuk: Mata Hari, mindenki azonnal rávágja: kémnő! Van róla jó pár korabeli fotó is, tovább erősítve a romantikus-vadregényes vonalat, a valóság ennél azonban sokkal kiábrándítóbb. Vagy mégsem...?
 
Rotschild Klára mellett feketében Jovanka Broz Tito, mellette pedig Kádár Jánosné (Fotó: Makrai Sonja családi archívuma)

Kádárnénak saját számlája volt a Rotschild-szalonban

Rotschild Klára – Divatkirálynő a vasfüggöny mögött címmel időszaki kiállítás nyílt a Nemzeti Múzeum Geraldine-házában, amely személyes tárgyakon, archív fotókon, mozgóképeken, valamint ruhákon keresztül mutatja be Rotschild Klára filmvászonra – vagy színpadra – illő...
 
Fotó: József Attila Színház

Grabowski, Teufel, Safranek és a többiek

A József Attila Színház színpadán musicalként éled újra a Macskafogó, Ternovszky Béla és Nepp József immáron ikonikus animációs filmje. Az Újságmúzeum posztjára támaszkodva álljon itt 10 érdekesség az eredetiről.
 
Woody Allen-nap lesz a hétvégén Budapesten

Woody Allen-nap lesz a hétvégén Budapesten

Woody Allen Egy esős nap New Yorkban című legújabb filmjét premier előtt láthatja a magyar közönség vasárnap Budapesten a Kino Cafe moziban rendezendő Woody Allen-napon, amely az új film mellett az Oscar-díjas rendező öt alkotását tűzi műsorra.
 
Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

December 15-én dupla előadással érkezik hazánkba a világ első jégcirkusza: a „Téli mesék” című produkciójukat hozzák el a a BOK Sportcsarnokba.
 
Fotó: operett.hu

Akár meg is vacsorázhatunk az Operettben...

Párizsi Randevú – Volt egyszer egy Moulin Rouge címmel dinner show-t, azaz vacsorával egybekötött előadást mutat be ma a Budapesti Operettszínház cirkuszművészek és a színház művészeinek fellépésével. A produkció januárig látható a Kálmán Imre Teátrumban.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok