10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

Nem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, tévében, színházban vagy rádióban ne csendülne fel egy–egy Kálmán-melódia, miközben a szerzőről magáról alig tud valamit a közönség nagy része. Ezt próbáljuk orvosolni.
 
Mata Hari ártatlan volt

Mata Hari nem volt kém

Ha azt mondjuk: Mata Hari, mindenki azonnal rávágja: kémnő! Van róla jó pár korabeli fotó is, tovább erősítve a romantikus-vadregényes vonalat, a valóság ennél azonban sokkal kiábrándítóbb. Vagy mégsem...?
 
Rotschild Klára mellett feketében Jovanka Broz Tito, mellette pedig Kádár Jánosné (Fotó: Makrai Sonja családi archívuma)

Kádárnénak saját számlája volt a Rotschild-szalonban

Rotschild Klára – Divatkirálynő a vasfüggöny mögött címmel időszaki kiállítás nyílt a Nemzeti Múzeum Geraldine-házában, amely személyes tárgyakon, archív fotókon, mozgóképeken, valamint ruhákon keresztül mutatja be Rotschild Klára filmvászonra – vagy színpadra – illő...
 
Fotó: József Attila Színház

Grabowski, Teufel, Safranek és a többiek

A József Attila Színház színpadán musicalként éled újra a Macskafogó, Ternovszky Béla és Nepp József immáron ikonikus animációs filmje. Az Újságmúzeum posztjára támaszkodva álljon itt 10 érdekesség az eredetiről.
 
Woody Allen-nap lesz a hétvégén Budapesten

Woody Allen-nap lesz a hétvégén Budapesten

Woody Allen Egy esős nap New Yorkban című legújabb filmjét premier előtt láthatja a magyar közönség vasárnap Budapesten a Kino Cafe moziban rendezendő Woody Allen-napon, amely az új film mellett az Oscar-díjas rendező öt alkotását tűzi műsorra.
 
Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

December 15-én dupla előadással érkezik hazánkba a világ első jégcirkusza: a „Téli mesék” című produkciójukat hozzák el a a BOK Sportcsarnokba.
 
Fotó: operett.hu

Akár meg is vacsorázhatunk az Operettben...

Párizsi Randevú – Volt egyszer egy Moulin Rouge címmel dinner show-t, azaz vacsorával egybekötött előadást mutat be ma a Budapesti Operettszínház cirkuszművészek és a színház művészeinek fellépésével. A produkció januárig látható a Kálmán Imre Teátrumban.
 
Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében!

Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében!

Elindult a jegyvásárlás az Átrium előadásainak decemberi előadásaira. Idén karácsonykor és szilveszterkor Az Őrült Nők Ketrece várja a közönséget az Átriumban.
 
 A gróffá öltöztetett lovászfiú története – úgy tűnik – minden korban aktuális

A gróffá öltöztetett lovászfiú története – úgy tűnik – minden korban aktuális

A Vígszínház október 26-án tartja a Mágnás Miska című operett premierjét, Eszenyi Enikő rendezésében.
 
A #tetrischallenge kihívásra válaszul a színház a Fehér szalagot választotta

A fehér szalag nem a béke jelképe...

Legalábbis Michael Haneke és az őt "követő" Ascher Tamás szerint. A Katona József Színház nem kevesebbet tűzött ki – mármint a fehér szalagon kívül – maga elé, hogy színre viszi az 2009-ben Cannes-ban a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát elhozó filmet, amelyet Enyedi Éva...
 
Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese ÚJ-szerű értelmezése

Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese korszerű értelmezése

Egy merőben új felfogásban, a XXI. század kommunikációs köntösébe öltöztetve vitte színpadra a Pesti Magyar Színházban Carlo Collodi népszerű meséjét, a Pinokkiót - Monori András ötlete alapján - Deres Péter dramaturg és Vidovszky György rendező. A darab "új" címe: PIN:okkió.
 
Operett a Müpában??? Igen!

Operett a Müpában??? Igen!

A Müpa 2019/2020-as évadának egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik a német sztártenor, Jonas Kaufmann dalestje, aki 2020. január 10-én immáron negyedik alkalommal lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem deszkáira. Az énekes ezúttal vadonatúj lemezének anyagát mutatja be, mely...
 
Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok