Rigócsőr királyfi dalra fakad

2020. February 24.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A világszerte ismert történetet Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor zenéjével láthatja a közönség 2020. február 26-tól. 

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Mint minden mesebemutatónál, most is játékra, alkotásra hívja a színház a gyerekeket. Kis seprűket készíthetnek bármilyen technikával, a méretet is szabadon megválaszthatják. A lényeg, hogy a seprűket az elkényeztetett Izabella királykisasszonynak gyártsák. A beküldési határidő: április 30., az alkotásokat névvel, címmel, elérhetőséggel várja a színház az aulába, ahol az előadásra érkező közönség megtekintheti a kiállítást. Eredményhirdetés május második hetében várható.

Kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért... Ő azonban mindegyikben talál hibát, sőt a szomszédos ország ifjú uralkodóját gúnyosan, Rigócsőrnek nevezi el. A fiatal király mégis beleszeret a nagyravágyó hercegnőbe, és úgy dönt, hogy a másnap álruhában – koldusnak öltözve – ismét szerencsét próbál. Ezalatt az idős király megelégelte lánya fennhéjázó viselkedését és úgy döntött, hogy a következő nap hozzáadja lányát az első férfihoz, aki aznap bebocsátást kér a palotába. Mivel ez a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi volt, így a gőgös királylány a koldus feleségeként kezd új életet...

A prózai jeleneteket az elejétől a végéig átszövi a muzsika, ezért a színészeknek úgy kell játszaniuk, mintha mindig énekelnének.

Az előadás egyébként bekerült a Lázár Ervin Programba is, amelynek célja, hogy akik először látnak színházi előadást, olyan élménnyel legyenek gazdagabbak, ami megérinti őket, így később is színházlátogatók lesznek.

A színlap itt olvasható.

Békéscsabai Jókai Színház, Rigócsőr királyfi, mesemusical, Kocsák Tibor, Bozsó József

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok