Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

2020. February 13.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Színházakból és hazai televíziós sorozatokból verbuválódott sztárokkal érkezik nyáron a Szabadtéri idei Shakespeare-vígjátéka, amelyet Juronics Tamás rendezi a Dóm téren.

Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

A pletykákkal és bonyodalmakkal átszőtt bolondos komédiában Beatricét Földes Eszter Benedetto-t pedig Zayzon Zsolt alakítja.

Claudio-t, a firenzei urat például a Korhatáros szerelem és az Aranyélet sztárja, Kovács Tamás játssza, az ő fejét Hero-ként pedig Sztarenki Dóra, a Terápia és a 200 első randi színésznője csavarja el. Kékesi Gábor neve főleg A mi kis falunk, vagy a Jófiúk című sorozatból lehet ismerős, őt Don Pedro, Aragónia hercegének szerepében láthatják a nézők. Mertz Tibor, Jászay Mari-díjas színművész Leonato-t, Messina kormányzóját alakítja, Hero kísérő hölgye, Ursula pedig Falusi Mariann előadóművész lesz. Az énekes Baltazár szerepében a Szabadtéri egyik közönségkedvencét, Szabó Győzőt láthatják a nézők. A darabban a szegediek több ismerős arccal találkozhatnak, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház népszerű színészei – Kárász Zénó, Jakab Tamás és Menczel Andrea is – a Dóm téri színpadra állnak majd.

Ahogy a SzegedMa című portálnak a rendező elmondta, igazán grandiózus látványvilágot álmodott a Dóm térre, melyben egyszerre jelenik meg az első világháború humanizmusa, valamint a szerelem, a jókedv és az újjáépítés ereje. A díszletért Tóth Kázmér felel, a jelmezeket pedig a rendező – mint ahogy a SZKB Bernarda Alba háza című előadásában és a Hamupipőkében is –  JDS-re (Bianca Imelda Jeremias) bízta.

Előadások: 2020. július 24., 25.

Adatbázisunkban még ezek az adaptációk találhatók meg:

 

Sok hűhó semmiért/Negyed

 

Sok hűhó semmiért - Keszthely

 

Sok hűhó semmiért, Youth Theatre Tbilisi ( GE )

 

Sok hűhó semmiért, Kulcsár Noémi Tellabor...

 

 

 

 

Szegedi Szabadtéri Játékok, Sok hűhó semmiért

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 21:44:43