Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az évek óta telt házas Anyád kínja után az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést az Orfeum legújabb vacsoraszínházi darabja.
 
Nem, Szenes Hanna nem Szenes Iván testvére

Az ejtőernyős költőnő – igaz történet a 20. századból

Hogy ki volt Szenes Hanna? Sokan azt hiszik, Szenes Iván testvére – valójában tényleg rokona, csak éppen másodunokatestvére volt a híres slágergyárosnak a mártírsorsú költőnő.
 
A Dollárpapa című filmben, Rajz Jánossal1956.

A Darvas

A koronavírus miatt a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet májustól kezdődően a netre költöztet néhány időszakos kiállítást, eme virtuális sorozat harmadik része Darvas Iván pályáját mutatja be.
 
Az évadzáró is a

A szabadban várja a nézőit a Radnóti

Három hónap után újra lehet színházba, moziba, koncertekre járni, lehet végre enni a lélek kenyerét. A Radnóti Színház egy szelettel járul hozzá a nyári kultúrfogyasztáshoz, egy kultikus előadását “nyitja meg” és nem a tereit.
 
Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

A rövidített formában megvalósuló Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben.
 
Fotó: Lakatos Péter

A 12 dühös ember már júliusban visszatér az Átriumba

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.
 
Mondanánk, hogy Mary Poppins az égből érkezik, de nem lenne igaz :)

Duett-koncertek a Madách Színház csillagfényes tetőteraszán

A nyári estékre új játszóhelyet avat az Erzsébet körúti színház: az épület tetőteraszán rendezik meg különleges zenés sorozatunkat.
 
Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont a Zsámbéki Nyári Színház idei programjainak július 5-ével kezdődően. A frissen felújított Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik idén az előadások java részét, de lesz...
 
Koszt, kvártély, színház

Koszt, kvártély, színház

Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.
 
Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

A Budai Szabadtéri Színház idén is megnyitja kapuit, július elsejétől a rendeleteknek megfelelően csökkentett nézőszámmal és a vendégek elszeparált ültetésével, majd 2020. augusztus 15. után szeptember végéig nagykoncertekkel és előadásokkal várják régi és új nézőiket.
 
A pénz helyett Dollár Papa Talks

A pénz helyett Dollár Papa Talks

A Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére – a Trafó közreműködésével online beszélgetéssorozat indul vasárnap.
 
A furcsa párok csak neked mondják!

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok