Nem, Szenes Hanna nem Szenes Iván testvére

Az ejtőernyős költőnő – igaz történet a 20. századból

Hogy ki volt Szenes Hanna? Sokan azt hiszik, Szenes Iván testvére – valójában tényleg rokona, csak éppen másodunokatestvére volt a híres slágergyárosnak a mártírsorsú költőnő.
 
A Dollárpapa című filmben, Rajz Jánossal1956.

A Darvas

A koronavírus miatt a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet májustól kezdődően a netre költöztet néhány időszakos kiállítást, eme virtuális sorozat harmadik része Darvas Iván pályáját mutatja be.
 
Az évadzáró is a

A szabadban várja a nézőit a Radnóti

Három hónap után újra lehet színházba, moziba, koncertekre járni, lehet végre enni a lélek kenyerét. A Radnóti Színház egy szelettel járul hozzá a nyári kultúrfogyasztáshoz, egy kultikus előadását “nyitja meg” és nem a tereit.
 
Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

A rövidített formában megvalósuló Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben.
 
Fotó: Lakatos Péter

A 12 dühös ember már júliusban visszatér az Átriumba

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.
 
Mondanánk, hogy Mary Poppins az égből érkezik, de nem lenne igaz :)

Duett-koncertek a Madách Színház csillagfényes tetőteraszán

A nyári estékre új játszóhelyet avat az Erzsébet körúti színház: az épület tetőteraszán rendezik meg különleges zenés sorozatunkat.
 
Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont a Zsámbéki Nyári Színház idei programjainak július 5-ével kezdődően. A frissen felújított Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik idén az előadások java részét, de lesz...
 
Koszt, kvártély, színház

Koszt, kvártély, színház

Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.
 
Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

A Budai Szabadtéri Színház idén is megnyitja kapuit, július elsejétől a rendeleteknek megfelelően csökkentett nézőszámmal és a vendégek elszeparált ültetésével, majd 2020. augusztus 15. után szeptember végéig nagykoncertekkel és előadásokkal várják régi és új nézőiket.
 
A pénz helyett Dollár Papa Talks

A pénz helyett Dollár Papa Talks

A Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére – a Trafó közreműködésével online beszélgetéssorozat indul vasárnap.
 
A furcsa párok csak neked mondják!

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".
 
 Tudo, mi az a gapit vagy a stucni?

Tudod, mi az a gapit vagy a stucni?

A különböző bábtechnikákat bemutató, interaktív virtuális kiállítás látható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) honlapján.
 
A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok