A 12 dühös ember már júliusban visszatér az Átriumba

2020. July 01.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.

Fotó: Lakatos Péter

A korábbi gyakorlattól eltérően a színházteremben hamarabb foglalhatják el a helyüket a nézők, ezzel is segítve, hogy a közönség egyenletesebben tudjon a színház területén eloszlani. A színházterem szellőztetése megoldott, mert nem légkeveréssel történik, hanem folyamatosan friss levegő érkezik, amely aztán visszaforgatás nélkül hagyja el a nézőteret. Emellett a színház számos pontján lesz lehetőség kézfertőtlenítésre. Ettől függetlenül az arcvédő maszk használatát ajánlja a színház, és kérik: aki betegség tüneteit észleli magán, ne látogassa az intézményt.

Az első előadás  július 11-én a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab lesz, amit ezúttal – egyetlen alkalommal – Molnár Piroska előadásában láthat a közönség. Még júliusban visszatér a színpadra Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember is.

A közönség júliusban három alkalommal láthatja a hatodik születésnapját ünneplő Az Őrült Nők Ketrecét Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében, és ugyancsak három alkalommal Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével Reginald Rose klasszikusát, a 12 dühös embert.

Nassim Soleimanpour iráni szerző különleges darabját, a Fehér nyuszi, vörös nyuszit egy színész csak egy alkalommal játszhatja el életében, hiszen a színpadon, a közönség előtt, egy lezárt borítékban kapja meg szövegkönyvet, amelyről előtte szinte semmit nem tudhat.

A darabot júliusban Molnár Piroska mellett Hajós András előadásában is láthatja a közönség – ő lesz az első Magyarországon, aki nem színészként, hanem előadóművészként vállalta a különleges feladatot, de a világon ez nem egyedi eset, már számos világhírű zenész, énekes, rendező és előadó vállalkozott a megmérettetésre.

A Megáll az idő előadás a Jurányi 123-as laborból az Átrium Bisztró terébe költözik, ahol a díszlet maga az Átrium előcsarnoka lesz.

A júliusi műsor itt!

 

 

 

Átrium, nyitás, július, nyár, Molnár Piroska, 12 dühös ember, Fehér nyuszi, vörös nyuszi, Az Őrült Nők Ketrece

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok