Amikor Ady Endre Tisza Istvánnal találkozott

2020. August 20.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Ez persze csak egy képzeletbeli találkozás: Szále László Fekete zongora című történelmi vitadrámájában történik meg.

Amikor Ady Endre Tisza Istvánnal találkozott

Hogy az érintett felek miről vitáznak, az kiderül az Esztergomi Várszínházban szombaton és vasárnap este látható darabból.

Tisza monográfusa, Vermes Gábor jegyezte fel, hogy Tiszához ismeretlen személy érkezett és figyelmeztette, merénylet készül ellene. Szále László darabja arra az ötletre épül, hogy ez az ismeretlen személy Ady Endre volt. A darab főszereplő Trill Zsolt és Horányi László. Szerepel még a produkcióban Kulcsár Viktória, valamint Ács Tamás. A dramaturg Kulcsár Edit, a tervező Horányi Júlia. A darabot Wiegmann Alfréd rendezte.

Szále László, Fekete zongora, Ady Endre, Tisza István, Esztergomi Várszínház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok
 
 
Cached at 19:58:51