Rádiójáték készül a Régimódi történetből

Rádiójáték készül a Régimódi történetből

December 26-án a Vörösmarty Rádió hullámhosszán a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata kezd bele a mesébe. A Régimódi történet című hangjáték első részét szombat 18 órától hallgathatják meg, amely a premiert követően a színház saját felületén, a Mindig Veled!...
 
A hétvége az Anyám tyúkjáé

A hétvége az Anyám tyúkjáé

A magyar irodalom kötelező verseiből Várady Szabolcs válogatása alapján Mácsai Pál szerkesztett előadás az eSzínház platformján szombaton és vasárnap látható.
 
Fotó: Dömölky Dániel

Egyetlen kő

Marius von Mayenburg A kő című drámájának magyarországi ősbemutatóját – Michal Dočekal, a Prágai Városi Színházak igazgatójának rendezésében – december 5-én a Pesti Színházból közvetítik.
 
Egy teljességgel valószínűtlen történet

Egy teljességgel valószínűtlen történet

Ascher Tamás rendezésében láthatja a közönség Gogol Háztűznéző című darabját december 6-án – mindenki a saját nappalijában foglalhat helyet, ruhatár nem kell.
 
Elmagyarázzuk, mi az a KULTTEÁTRUM

Elmagyarázzuk, mi az a KULTEÁTRUM

A KULTEÁTRUM-nak az Óbudán található Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad otthont. Befogadó kulturális térként működik, budapesti, vidéki és határon túli előadásoknak ad megjelenési lehetőséget.
 
Fotó: Spirit

Egy estére beköltözhetünk a szereplők otthonába

Ezt kínálja a Spirit Lakásszínház október 31-től a színház épületének harmadik emeletén található alternatív játszóhelyen.
 
A nyárnak ugyan vége, de a Kultkikötő nem zár be!

A nyárnak ugyan vége, de a Kultkikötő nem zár be!

A munka nem állt meg, folyamatosan szervezik az programokat: állandó játszóhelyeinken, többek között Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonbogláron – évszakonként egy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló előadást is bemutatnak.
 
Fotó: DobosTamás

Kortárs Felbeszélések: 18 kortárs magyar író 27 novellája radnótis színészekkel

Közös podcasttel jelentkezik a Volvo Autó Hungária, a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó! A Kortárs Felbeszélések a kortárs magyar novellák kortárs hangoskönyve, azaz irodalom és hangoskönyv: újratöltve. A sorozatban 18 kortárs magyar író 27 novelláját mutatják be a színház...
 
Bál a Savoyban

Bál a miskolci Savoyban

A Bál a Savoyban Ábrahám Pál egyik legnépszerűbb, napjainkban is Európa szerte játszott operettje. Ma este lesz a miskolci premierje.
 
Amikor Ady Endre Tisza Istvánnal találkozott

Amikor Ady Endre Tisza Istvánnal találkozott

Ez persze csak egy képzeletbeli találkozás: Szále László Fekete zongora című történelmi vitadrámájában történik meg.
 
RASZPUTYIN (Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata )

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A rendezvényt a nyár elejéről halasztották az akkor még biztonságosabbnak tűnő nyár végére. Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből érkeznek társulatok a fesztiválra. Azt nem tudjuk, hogy a járványügy beutazásra vonatkozó intézkedései miként...
 
A '70-es években játszódó darab –  a '70-es évek zenéivel

A '70-es években játszódó darab – a századvég magyar slágereivel

Hasonmások címmel tart ősbemutatót pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a mások mellett Komár Lászlónak, Máté Péternek vagy Cserháti Zsuzsának dalokat szerző Nagy Tibor szerzeményeinek feldolgozásával.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok