Először és soha többé: Koltai Róbert a Fehér nyuszi, vörös nyuszi előadásban

2021. January 29.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Február 4-én este fél 9-től életében először és utoljára próbálja ki magát a Fehér nyuszi,vörös nyuszi a korántsem egyszerű, de mindenképpen megismételhetetlen szerepében a Jászai Mari-díjas magyar színművész: Koltai Róbert.

Fotó: Lakatos Péter

Február 4-én este fél 9-től az előadást online, élőben közvetítik. A jelenlegi rendelkezések miatt a helyszínen – statisztaként – tizenegynéhány fő vesz részt a nézők szerepében, a közönség többsége ezúttal a képernyő előtt követheti a művész és a Nyuszi egyszeri találkozását.

Nassim Soleimanpour iráni szerző nemzetközi sikert aratott darabjában többek között az is különleges, hogy nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Eddig huszonegy alkalommal volt látható az Átriumban – a huszonkettedik est a szokásosnál is rendhagyóbb lesz.

A színész – ezúttal Koltai Róbertelőször a színpadon kapja kezébe a szöveget, előtte nem ismerheti azt, mindössze egy előzetes instrukciólistát kap 48 órával az előadás időpontja előtt. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi ezzel együtt valódi színház: különös, intenzív játékhelyzetet teremt a színész, a közönség és az író között. A nemzetközi sikert aratott, több mint 50 nyelvre lefordított darab számos díjat söpört be, hiszen egyedülálló és megismételhetetlen élményt nyújt minden estén, ugyanis egy színész – a fentiek miatt – életében mindössze egyszer játszhatja el a darabot. A helyszíni közönség – amely a színház mecénásaiból és támogatóiból áll – pontosan ugyanannyit tud vagy nem tud a darabról, mint az eddigi nézők, de beavatva ők sincsenek. Az előadást csakis élőben lehet követni, visszajátszásra, utólagos megtekintésre nincs lehetőség!

Emellett a színház újra műsorra tűzi Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját is január 29-én este 7 órától, így aki eddig lemaradt volna az előadásról vagy  újra megnézné, a fenti időpontban, megteheti. Ezúttal a más időzónában élők kívánságát is teljesítik: 24 órán keresztül lesz elérhető a közvetítés. 

Jegyek itt!

 

Átrium, Fehér nyuszi vörös nyuszi, Koltai Róbert

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok