Befér-e Szabó Győző a karácsonyfa alá?

2020. December 23.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Emeljük a tétet: befér-e Szabó Győző ÉS Stohl András a karácsonyfa alá? Az általunk megjelölt formátumban igen! :)

Befér-e Szabó Győző a karácsonyfa alá?

Bár az idei év nem teszi lehetővé a hatalmas színpadi előadások létrehozását, a korábbi évek hazai gyártású szuperprodukcióinak, A Játékkészítőnek és az Álomutazónak alkotói a két darab eredeti előadását egy-egy musicalfilmben örökítették meg, ami idén karácsony és újév közt tűznek műsorra, olyan sztárokkal, mint Kamarás Iván, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, Radics Gigi, Király Viktor vagy Schell Judit, Ábel Anita, Falusi Mariann, illetve Stohl András és Szabó Győző.

„Az előadások éveiben, karácsony és újév között se éjjelem, se nappalom nem volt, azok az időszakok szinte teljesen A Játékkészítő és az Álomutazó előadásokról szóltak.  Most azonban visszasírom, amikor napi három előadást játszottunk egymás után négy napig és a négy év összesen mintegy ötven előadásán több mint kétszázezren néztek meg minket a két mesemusicalban” – emlékszik vissza Szabó Győző, aki mindkét darab főhősét alakította.  

Tavalyelőtt Andriska és Franciska és a barátaik néztek élőben – engem is - a színpadon, most együtt nézzük, csak a szűk család ezeket az emlékezetes előadásokat, bízva abban, hogy a nézők és színészek hamarosan újra a színházakban találkozhatnak” – tette hozzá Stohl András, aki játszott A Játékkészítőben gonosz játékkészítőt és az Álomutazóban tudós apukát is.

 

 

A december 24-30-között naponta négy alkalommal látható online előadásokra itt lehet jegyet venni.

Játékkészítő, Álomutazó, Szabó Győző, Stohl András, musical, online

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok