A nyárnak ugyan vége, de a Kultkikötő nem zár be!

2020. October 19.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A munka nem állt meg, folyamatosan szervezik az programokat: állandó játszóhelyeinken, többek között Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonbogláron – évszakonként egy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló előadást is bemutatnak.

A nyárnak ugyan vége, de a Kultkikötő nem zár be!

Jelen vannak az északi parton, sőt, a Dunakanyarban is: október 24-én Badacsonyban, a Hableány Bisztró és Borbárban Iván Szandra és Jász András „I heart swing" című zenés estjével, a Váci Dunakanyar Színházban pedig Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós szerzői estjével készülnek, novemberben és decemberben pedig Balatonbogláron már a felújított Varga Béla Kulturális Központban – természetesen a járványügyi óvintézkedések betartásával – valósulnak meg a helyi programok.

Több neves kőszínházzal egyetemben csatlakoztak a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt programhoz. Az öko-tudatos színházi együttműködés tagjai a környezetvédelem mellett elkötelezett intézmények, társulatok és egyesületek vállalták, hogy a közösen meghatározott törekvések és irányelvek mentén működnek. A Miskolci Nemzeti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Szentendrei Teátrum, a Bartók Kamaraszínház, a Katona József Színház, az Örkény István Színház, a FÜGE Produkció, a Csiky Gergely Színház, a Stúdió K Színház és a Kultkikötő vállalták, hogy saját szervezésű programjaikon a jövőben lesz Zöld Sarok, kineveznek egy zöld nagykövetet, valamint bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést. Ezen felül lesznek környezettudatos akciók és más, a fenntartható működést támogató aktivitások is.

A nyolc hónapon át hat Balaton-környéki település általános iskolájába viszik el a beavató színházi előadás-sorozatukat, de ezzel párhuzamosan megkezdődött a 2021-es nyári évad tervezése is –  a Kultkikötő  több mint egy nyári kaland.

A programok itt.

Kultkikötő, Balaton, színházi előadás, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok