Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

Az egésznek Tracy Letts az oka: a Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat majd először a Centrál Színházban.
 
Fotó: Fortepan (Magyarország, Budapest XII., Városmajor 1940.)

SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

A centenáriumi évad legnagyszabásúbbnak ígérkező eseménye Nyáry Krisztián kortárs író és Horváth János Antal rendező erre az alkalomra írt darabjának július végi bemutatója.
 
Fotó:  Szarvasi Vízi Színház

Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog...
 
Mi vagyunk a szilvásgombóc: A Pál utcai fiúk 300, A Padlás 1000

Mi vagyunk a szilvásgombóc: A Pál utcai fiúk 300, A Padlás 1000

Novemberben jelentős jubileumokkal várják a Vígszínházban a közönséget: pénteken A Pál utcai fiúk című zenés játék 300., november 20-án pedig A padlás 1000. előadását ünneplik, mindkét eseményre számos meglepetéssel készülnek.
 
Egy tea Mucsi Zoltánnal?

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi Zoltán lesz a vendég.
 
Az elit utolsó vacsorája

Az elit utolsó vacsorája díjat nyert Londonban

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, erős mezőnyben nyerte meg a Voila OffFest díjat a független színházi előadásokat jutalmazó 2021 Offies Awards gálán.
 
Vörösmarty Színház: Mester és Margarita

Hatezer forintért bármikor megtekinthető több mint 20 színházi előadás

A eSzínház platformon lehetőség van havi előfizetésre is, amelynek díja 5990 Ft. Ezzel a „bármikor megtekinthető” kategóriába tartozó előadásokat és koncerteket lehet elérni.
 
Fotó: Dömölky Dániel

Holnap helyezik végső nyugalomra Börcsök Enikőt

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színész egyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem...
 
Fotó: Lakatos Péter

Először és soha többé: Koltai Róbert a Fehér nyuszi, vörös nyuszi előadásban

Február 4-én este fél 9-től életében először és utoljára próbálja ki magát a Fehér nyuszi,vörös nyuszi a korántsem egyszerű, de mindenképpen megismételhetetlen szerepében a Jászai Mari-díjas magyar színművész: Koltai Róbert.
 
Fotó: Átrium/FB

Karácsonyi online előadások az Átriumtól

Az Átrium két színházi előadását helyezte át az online térbe. Az Egy, kettő, három december 26-án és december 29-én, a Minden nagyon jó lesz december 27-én és december 30-án tekinthető meg online, este 7-től éjfélig. Így ebben a karácsonyi időszakban sem hagyja magára...
 
Befér-e Szabó Győző a karácsonyfa alá?

Befér-e Szabó Győző a karácsonyfa alá?

Emeljük a tétet: befér-e Szabó Győző ÉS Stohl András a karácsonyfa alá? Az általunk megjelölt formátumban igen! :)
 
 Rádiójáték készül a Régimódi történetből

Rádiójáték készül a Régimódi történetből

December 26-án a Vörösmarty Rádió hullámhosszán a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata kezd bele a mesébe. A Régimódi történet című hangjáték első részét szombat 18 órától hallgathatják meg, amely a premiert követően a színház saját felületén, a Mindig Veled!...
 
A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok