Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

2022. August 31.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az egésznek Tracy Letts az oka: a Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat majd először a Centrál Színházban.

Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

A világhírű amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal ismerték el (képünkön) a Booth Színház-béli Nem félünk a farkastól-ban nyújtott George-alakítását.

Szeptember 11-én, vasárnap 15 órakor nagyszabású összefogással gálát rendez a Centrál Színház az Ódry Árpád Művészotthon javára. Az eseményre Budapest szinte minden színházából érkeznek művészek, a műsorszámok között láthatunk majd énekes, hangszeres és prózai produkciókat, de fellép a szegedi színészzenekar is. A gála műsorvezetője Alföldi Róbert lesz. A Botos Éva színésznő kezdeményezére létrejött előadás teljes bevételét az idős színházi dolgozókat gondozó intézmény számára ajánlják fel.

A Mary Page Marlowe ősbemutatója 2020. március 8-án volt, de a következő előadást már elvitte a COVID. Most Puskás Tamás a szerző eredeti szándéka szerint öt címszereplővel rendezi újra az előadást, mely azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. És bármily sajnálatos, csak egyetlen válasz adható: a férfiak önzése miatt...

Mary Page Marlowe szerepét a csecsemő és a gyerekszereplő Hőnig Emmán túl négy színésznő: Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti alakítják. A férfi szerepekben többek között olyan művészeket láthat a közönség, mint Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Magyar Attila és Scherer Péter.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta:

„Az eltelt idő azonban megérlelte az elhatározást, hogy most, amikor másodszor is nekifutunk, az író eredeti szándéka szerint adjuk elő a darabot. Ez pedig egyértelmű: Mary Page Marlowe története a női sors példázata. Szeptembertől tehát a címszerepet öten formálják majd meg. A szerző a krimi dramaturgiáját használva azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. És bármily sajnálatos, csak egyetlen választ adhatunk: a férfiak önzése miatt….”

A Centrál Színház előadásában a már említetteken kívül Ágoston Kati, Borbás Gabi, Cseke Brigitta, Mészáros Piroska, Ódor Kristóf, Pálfi Kata, Pálfi Dávid, Rada Bálint lépnek színpadra.

A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente.

Előadások:

2022.09.23. | péntek | 19:00
2022.09.24. | szombat | 19:00
2022.09.25. | vasárnap | 19:00
2022.09.28. | szerda | 19:00
2022.10.22. | szombat | 19:00
2022.10.27. | csütörtök | 19:00

Mary Page Marlowe, Centrál Színház, Tracy Letts

 

 

Szólj hozzá!


November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a...

Több mint négyezer szavazat érkezett az első két hétben a Kaszás Attila-díj 2023‑as jelöltjeire. Még tíz napig szavazhat a közönség Nagy...
 
Színház naptár

Amikor egy csapat fiatal értelmiségi kivonult a társadalomból, hogy indiánosdit játsszanak – interjú Bereményi Gézával

A Vörösmarty Színház november 11-én mutatta be az Apacsok című előadást. A bemutatón részt vettek a darab szerzői, Bereményi Géza és Kovács Krisztina is. A bemutató kapcsán Bereményi Gézával beszélgettünk, aki a darabról, a politikai közegről és személyes élményeiről is mesélt az indiántáborokban.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.
Új színdarabok