Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

2022. június 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog kapni...

Fotó:  Szarvasi Vízi Színház

Az évad a Koltay-testvérek Trianon című zenés történelmi musicaljével indul a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

A békési megyeszékhely teátruma a Made in Hungáriát jelelt változatban mutatja be a siket és nagyothalló nézők számára, és fellépnek a gyerekeknek szóló Tihany tündérrel is.

A határon túli színházakat a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Nemzeti Színházzal közös előadása, a Tóték és a Zentai Magyar Kamaraszínház mesejátéka, a Tündér Míra képviseli.

Lesznek cirkuszi előadások is: a BIAK Circus Theatrum a Shakespeare-művön alapuló, Szentivánéji álmodók című produkciót adja elő és fellép a Fővárosi Nagycirkusz is Rain című műsorával.

Szente Vajk több rendezését, a Legénybúcsút, a Macskafogót és A Kőszívű - A Baradlay-legenda című darabot is láthatja a közönség. Utóbbi különleges előadás lesz: a színészek eléneklik, elmondják a teljes darabot tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett – tulajdonképpen felolvasószínház lesz sztárokkal.

Gyerekeknek szól majd szerdánként a Frakk, a macskák réme a Pesti Művész Színháztól, az Alice csodaországban a Múzsák Társulattól, a Sün Sára világot lát a Spirit Dance Company előadásában; A csodálatos Radazána a Turay Ida Színháztól vagy a Széttáncolt cipellők az egri Gárdonyi Géza Színház produkciójában.

Lesz musical (Robin Hood; Szeretve mind a vérpadig), operett (Marica grófnő), dráma (Esőember), Nagy Kálóczy Eszter, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig Szerelmes rögtönzések címmel improvizációs játékot mutat be.

Az évad augusztus 21-én a XI. Díjkiosztó gálával zárul.

A Szarvasi Vízi Színház részletes programfüzete itt tekinthető meg.

Szarvasi Vízi Színház

 

 

Szólj hozzá!


Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott...

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött...
 
Színház naptár

Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Színház az egész Sziget! 10 nem zenei program, amit érdemes megnézni

A Sziget elsősorban a könnyűzenei programjairól híres, méltán, hiszen az idei fesztiválon olyan sztárok lépnek fel, mint Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon vagy az Arctic Monkeys. Azonban a nem zenei programok között is van jócskán olyan, amit érdemes megnézni: noha nem a klasszikus értelemben vett színházi előadások,...
Új színdarabok
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest