Elmagyarázzuk, mi az a KULTEÁTRUM

2020. november 17.  ·   Ajánló   ·  szinhazvilag.hu

A KULTEÁTRUM-nak az Óbudán található Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad otthont. Befogadó kulturális térként működik, budapesti, vidéki és határon túli előadásoknak ad megjelenési lehetőséget.

Elmagyarázzuk, mi az a KULTTEÁTRUM

A repertoár monodrámákkal, verses estekkel és 2-3-4 fős kamaradarabokkal igyekszik szolgálni az irodalomra és színházra fogékony közönséget. Az előadók között egyaránt megtalálhatók a sok éve pályán dolgozó művészek – a teljesség igénye nélkül például Fullajtár Andrea, Gubik Ági, Besenczi Árpád, Bezerédi Zoltán, Borbély Sándor, Csuja Imre és Dégi János, melelttük pályakezdő színészek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A KULTEÁTRUM a szeptemberi és októberi sikeres előadásai után – a kényszer szülte helyzetre reagálva – rugalmasan átállt az előadások online közvetítésére, melyet a nézők a jegy megváltását követően élőben tudnak megtekinteni.

A következő online előadás november 20-án a Csavar Színház kereteiben Gál Tamás színész-rendező Csokonai Vitéz Mihály Dorottyája lesz, november 21-én este pedig a Szerelmünk, Sisi című monodráma lesz látható online Gubik Ági előadásában. November 27-én este Borbély Sándor színművész – egyben a KULTEÁTRUM művészeti vezetője – 17 karaktert megjelenítve viszi színpadra Petőfi Sándor remekművét, Az apostolt. November 28-án csütörtökön 19 órakor látható Besenczi Árpád interpretálásában A helység kalapácsa című hősköltemény.

 

 

KULTEÁTRUM, Óbuda, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

 

 

Szólj hozzá!


Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok