Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek

2019. december 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

December 14-én mutatták be a Trafó Kortárs Művészetek Házában a Lady Chatterley szeretője című erotikus regény színpadi adaptációját a Dollár Papa Gyermekei társulat előadásában. A testiséget és a szexualitást középpontba állító lélektani dráma kizárólag felnőtteknek szól, főszereplői Kiss-Végh Emőke, Schmied Zoltán és Rába Roland.

Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek

A népszerű kultikus regényt, amelyből számos filmes adaptáció született, 1928-ban írta David Herbert Lawrence angol író, és már a megjelenése körül akkora botrányt kavart, hogy egy firenzei magánnyomdában adták ki. Nagy Brianniában a 60-as évekig nem jelenhetett meg, amikor is pornográfia vádjával pert indítottak ellene. Magyarországon először 1933-ban találkozhattak vele az olvasók, majd új fordításai készültek.

A nemiséget leplezetlenül és szókimondóan bemutató mű a színházak repertoárján ritkán tűnik fel.

Ördög Tamás rendezőt a történetben a lélektani dráma, valamint „az intimitás megléphetetlen szintjeinek ábrázolása” érdekelte a leginkább. Kevésbé tartotta fontosnak, hogy a szerelmi háromszögtörténetben eltérő társadalmi osztályok között zajlik a harc a vágyak megéléséért. Az új színpadi változat a szexualitásban hajszolt identitáskeresést, a (saját) testhez való viszonyulást és a kiüresedés szólamait állítja középpontba.

Az alkotók számára a testiség ábrázolása jelentette a legnagyobb kihívást, előadásuk az intimitás befogadhatóságának határaival is kísérletezik. A Dollár Papa Gyermekei független színházi társulatnak ez a nyolcadik bemutatója a Trafóban, amelyet kizárólag 18 éven felülieknek ajánlanak.

A címszerepben Kiss-Végh Emőke látható, a férjet Schmied Zoltán, a szeretőt Rába Roland alakítja.

További szereplők: Szabó Zoltán, Földi Ádám és Ördög Tamás, a narrátor: Papp Zoltán. A jelmezeket a Je Suis Belle, azaz Dévényi Dalma és Kiss Tibor tervezte, dramaturg: Törley-Havas Sára e.h.

Csak szólunk: a meghirdetett előadásokra február végéig elfogytak a jegyek, érdemes feliratkozni a jegypenztar@trafo.hu címen...

Dollár Papa Gyermekei, Lady Chatterley szeretője, Trafó

Képtár

  • Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek kép 42280
  • Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek kép 42281
  • Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek kép 42282
  • Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek kép 42283
  • Lady Chatterley szeretője a Trafóban – kizárólag felnőtt nézőknek kép 42284
 

 

Szólj hozzá!


Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok