Fotó: PUKK

Színház a református templomban

A Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán mutatja be Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című darabját szeptemberben a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulata.
 
21/34: Színházak Éjszakája

21/34: Színházak Éjszakája

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.
 
Fotó: Játékszín

Mennyei hanggal búcsúzik a Játékszín Siófoktól

Tavaly debütált sorozattal a budapesti Játékszín a siófoki Színparton. Idén július 6-tól hat szombat estén ismét várták a déli part legnagyobb szabadtéri játszóhelyének közönségét.
 
Fotó: End and End Image Film-/televíziós stúdió

Vajon most melyik osztálytársuk életét dolgozza fel a legendás Máté-Horvai-színészosztály ?

Máté Gábor és Horvai István – a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett – színészosztálya minden évben találkozik, és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. Az első években három különböző előadás született, majd 2007-ben sorozatot indítottak,...
 
Színházi szerdák az Esernyősben

Színházi szerdák az Esernyősben

A Színház Szerdák szabadtéri sorozatában filmoperával várja nézőit a III. kerületi Esernyős. A Fő téren található közösségi tér első alkalommal hirdetett színházi programot felújított belső udvarán.
 
Puccini és Mozart a barlangban

Puccini és Mozart a barlangban

Két operaelőadással folytatódik a nyári szezon a hétvégén a Fertőrákosi Barlangszínházban: pénteken Puccini Bohémélet című operáját, szombaton pedig Mozart Figaro házassága című vígoperáját láthatja a közönség.
 
Fotó: Szegedi Kortárs Balett

Balettmesék felnőtteknek és gyerekeknek Szegeden

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
 
Történelmi csata az Esztergomi Bazilika előtt

Történelmi csata az Esztergomi Bazilika előtt

Európa legnagyobb bazilikája előtt, az Esztergomi Várszínházban láthatja a magyar közönség először a Zenta, 1697. című rockoperát augusztus 14-én. Ezt követően augusztus 20-án Felvidéken, a Dunaszerdahelyi sportcsarnokban mutatják be Szarka Gyula és Szálinger Balázs művét.
 
Fotó: Gyulai Várszínház

Holdbéli csónakon a Gyulai Várszínházba

Weöres Sándor költő műveit állítja a középpontba az a szezonnyitó, kétnapos programsorozat, amelyet június 26-án és 27-én rendeznek meg a Gyulai Várszínházban.
 
Nyári vacsoraszínházi előadások az Orfeumban

Nyári vacsoraszínházi előadások az Orfeumban

Már lassan 4 éve töretlen sikerrel futnak a vacsoraszínházi előadások az Orfeum színpadán. A műfajteremtő szórakoztatási forma hatalmas népszerűségnek örvend a kellemes esti programot keresők körében, ráadásul ezen a nyáron újabb előadásokkal bővül az eddigi kínálat. Így a...
 
Hernádi Judit és Szulák Andrea sikerdarabja a siófoki SzínParton

Hernádi Judit és Szulák Andrea sikerdarabja a siófoki SzínParton

A tavalyi együttműködés sikere után idén ismét saját sorozattal érkezik a budapesti Játékszín a siófoki SzínPartra. Júliusban és augusztusban összesen hat szombat estén át láthatja a siófoki közönség a Játékszín legnépszerűbb darabjait, például a Menopauzát és a...
 
Fotó: Panyolefeszt

Nyár, pálinka, fesztivál, szabadtéri színház

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok
 
 
Cached at 18:16:54