Jubilál a Vocalise-lányok előadása a Magyar Színházban

Jubilál a Vocalise-lányok előadása a Magyar Színházban

25. előadása előtt áll a Vocalise előadása, a Jancsi és Juliska című meseopera keresztmetszete. amelyet 2017. november 29-én mutattak be a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán, Sánta Jolán operaénekes rendezésében. Április 14-én a jubileumi előadás nézői – ha nem is...
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Gáspár Sándor óriásmacskákkal beszélget...

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Kafka a tengerparton című előadása április 5-én vendégeskedik a Nemzeti Színházban.
 
Fotó: PIM

Búcsúznak a mesés bábok

Bezár a mesebolt, vagyis a Mesés bábok – bábos mesék című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 
Kiállítás nyílik a szocialista revükről

Kiállítás nyílik a szocialista revükről

A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük világát idézi meg az Országos Széchényi Könyvtár Vörös Csillagok címmel március 20-tól látható kamaratárlata.
 
Különleges Aida lesz nyáron Szegeden

Különleges Aida lesz nyáron Szegeden

Különleges látványvilággal, egyedi rendezői elképzelésekkel és élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát a Szegedi Szabadtéri Játékokon júliusban.
 
Fotó: Szabó Gábor

Veled mi történt az elmúlt 10 évben? Ott tartasz, ahol szerettél volna?

Volt-e bármi, amiben nagyot változtál? Mit gondolna a mostani életedről a 10 évvel ezelőtti éned? A Még 1 Mesét Akciócsoport tagjai most belenéznek a varázstükörbe, amely segítségével visszatekintenek az elmúlt 10 évben történt eseményekre, változásokra, örökre megmaradó...
 
Segítség, Pindroc Csaba megnősült!

Segítség, Pindroch Csaba megnősült!

Garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba önálló estje, a „Segítség, megnősültem!" című egyszemélyes vígjáték, amelyet legközelebb Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban láthatnak.
 
Cserhalmi György a Flamingó Farhátban!

Cserhalmi György a Flamingó Farhátban!

A Flamingó Farhát valójában nem egy gasztronómiai esemény, hanem egy talkshow és élő rádióműsor a MagNet Közösségi Házban. Bakács Tibor, Para-Kovács Imre és Vágvölgyi B. András következő vendége Cserhalmi György lesz.
 
Minden gyerek jusson el színházba - de hova és mire?

Minden gyerek jusson el színházba – de hova és mire?

Erről beszélgetnek majd a Katona József Színházban április 15-én 17 órától.
 
A sorsjegyekből 74 800 forint gyűlt össze. Fotó: Mészáros Csaba

Még nem tudni, mit hoz a jövő – áprilisra még tud tervezni az Átrium

Még mindig nem tudni 2019-re kap-e, ha kap, mennyit kap a megszüntetett tao-támogatás kompenzálásaként az Átrium, de a társulat hisz és bízik a jövőben, a színház közleményét osztjuk meg olvasóinkkal..
 
A Komédiás Színház társulata új kihívás elé néz – aztán el is búcsúzunk tőlük

A Komédiás Színház társulata új kihívás elé néz – aztán el is búcsúzunk tőlük

Március elején indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat negyedik, egyben utolsó évada a Duna Televízióban, ahol nyolc héten át követhetik a nézők az epizódokat.
 
A fotó illusztráció

Meghívás egy gyilkos vacsorára – de tényleg!

A vacsoraszínház vajon mi? Jó, annyira azért nem nehéz kitalálni: olyan színházi előadás, amelyet egybekötnek egy ízletes, ámde gyilkos vacsorával. A MagHáz Étteremben február 28-án megoldódik minden rejtély, s megeshet, hogy a derékszíjakkal is megtörténik ugyanez.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok