Hogy kerül Mel Gibson az Erkel Színházba?

2019. April 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Hát úgy, hogy nagypénteken az Erkel Színház rövid időre mozivá alakul: a Bernáth Büfében 21 órai kezdettel vetíti Mel Gibson színész-rendező A passió című alkotását. A 2004-ben bemutatott film Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Hristo Jivkov és Rosina Celetnano főszereplésével látható.

Fotó: Christian Daily

Nagyszombaton és húsvéthétfőn Bach Máté-passiója Félix-Mendelssohn-Bartholdy átiratában idézi fel a keresztutat a Kőbányai úti Eiffel Műhelyházban. Az M. Tóth Géza rendező 2013-ban bemutatott, látványos animációjával kísért oratórium szólista szerepeit Szigetvári Dávid, Kovács István, Fodor Gabriella, Schöck Atala, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell éneklik. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Csiki Gábor karigazgató dirigálja.

Az Eiffel Műhelyház előadásaira ingyenes regisztrációs jegyek a jegy@opera.hu e-mail címen válthatók.

A húsvét vasárnap hagyományosan Mascagni műveinek jegyében telik az Operában. A koncertszerű Parasztbecsületből, valamint a Messa di Gloriából álló műsort ismét Kesselyák Gergely vezényli, míg az opera szólista szerepeit László Boldizsár, Komlósi Ildikó, Kelemen Zoltán, Kálnay Zsófia és Balatoni Éva éneklik.

Erkel Színház, Eiffel Műhelyház, húsvát, Passió, Mel Gibson

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok