Jubilál a Vocalise-lányok előadása a Magyar Színházban

2019. March 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

25. előadása előtt áll a Vocalise előadása, a Jancsi és Juliska című meseopera keresztmetszete. amelyet 2017. november 29-én mutattak be a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán, Sánta Jolán operaénekes rendezésében. Április 14-én a jubileumi előadás nézői – ha nem is mézeskalácsot, de – puszedlit kapnak ajándékba.

 Jubilál a Vocalise-lányok előadása a Magyar Színházban

Engelbert Humperdinck operája a Grimm testvérek meséjéből jól ismert testvérpár, Jancsi és Juliska történetét dolgozza fel. A népszerű és sokat játszott opera keresztmetszetét a Vocalise csapata Sánta Jolán operaénekes rendezésében mutatta be.

A 2016-ban alakult formáció – Baghi Viktória, Gaál Mónika és Kiss Viktória – célja az előadás létrehozásával a fiatal korosztály megszólítása és az opera műfajával való megismertetése volt. A klasszikus rendezésű meseopera keresztmetszet játékosságával, vidámságával és könnyen megjegyezhető dallamaival közel hozza az opera műfaját a gyerekekhez. A 45 perces, éppen egy tanórányi hosszúságú előadásban a zenei részeket mesés átvezetők kötik össze, pótolva ezzel a keresztmetszet során kimaradó részeket, és megkönnyítve az első találkozást az operával. Az előadás végén a gyerekeknek lehetőségük nyílik táncolni Jancsival és Juliskával, és akár még közös fotót is készíthetnek a szereplőkkel.

A Jancsi és Juliska című meseopera keresztmetszet 25. előadására 2019. április 14-én kerül sor, és május 19-én látható ebben az évadban utoljára a Magyar Színházban.

A Vocalise-lányok ezután sem pihennek majd, hiszen a június 22-i Nádor Teremben tartandó koncertjükre készülnek. Izgalmas repertoárt állítottak össze, az est során a francia nagyopera legjelentősebb képviselőinek emblematikus áriái csendülnek fel. A műsor igazi unikumnak ígérkezik, hiszen napjainkban a francia bel canto zenei világa kevésbé ismert, mint az olasz bel canto operáké. A koncerten többek között Massenet, Gounoud, Délibes, Offenbach és Meyerbeer műveiből hallhatnak ízelítőt az érdeklődők.

Magyar Színház, Vocalise, Jancsi és Juliska

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok