Fotó: Legyél te is Jane - sétaszínház/FB

A sétaszínház vajon mi...?

Színházi előadás tanösvénybejárással, különleges helyszínen... A Legyél te is Jane! című, Dr. Jane Goodall életét és munkásságát feldolgozó sétaszínházi előadást a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában láthatjuk.
 
Fotó: Katona József Színház: Othello

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a járványhelyzet után is egymást segítő szimbiózisban tudnak létezni a kőszínházi előadásokkal.
 
Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József felejthetetlen alakítása

Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József felejthetetlen alakítása

Az E-színház kínálatában 2022.09.30. 19:00 - 2022.10.03. 23:59-ig megtekinthető a "Ferenczi és Freud (Bonyodalmak a dívány körül)" című kortárs dráma a Spinoza Színház előadásában, Czeizel Gábor rendezésében.
 
Fotók: Játékszín

Hallássérülteknek ajánlott okostelefonos fejlesztést mutattak be a Játékszínben

A színházi előadásokon elhangzó szövegeket feliratként streameli a közönség soraiban ülők okostelefonjainak kijelzőjére a Vodafone új fejlesztése, amelyet a telekommunikációs cég a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) és a Játékszínnel közösen mutatott be...
 
Fotó: Dankó István

Fűtés letekerve, próbák munkafényben – A Katona első bemutatója október 13-án lesz a Sufniban

"Tervezett bemutatóinkkal igyekszünk a minket foglalkoztató, aktuális kérdések minél szélesebb spektrumát beemelni a színházi térbe. Szeretnénk továbbvinni a már tavaly megkezdett merész, olykor különleges formákkal is kísérletező irányt” – mondta Máté Gábor igazgató.
 
Víg(vasár)nap a Körúton

Víg(vasár)nap a Körúton

Nyílt napot rendez vasárnap a Vígszínház, hogy a művészek és a közönség együtt ünnepelhesse meg az évadkezdést; a Vígnapon kulisszajárás, improvizációs előadás, koncert, dedikálás, tánctanulás és számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket.
 
Szerb Antal és Rejtő Jenő találkozása a Pesti Színházban

Szerb Antal és Rejtő Jenő találkozása a Pesti Színházban

A nagy találkozásra 2022. szeptember 13-án kerül sor a Pesti Színházban: a zenés felolvasószínházban és beszélgetésben a két XX. századi író története elevenedik meg.
 
AJulius Caesar olvasópróbája/Vörösmarty Színház FB

Szikora János a színházat működtető emberi energiában gondolkodik

Megnyitotta 2022/23-as évadát a , amely óriási kihívásokkal állítja szembe fehérvári társulatot.
 
Fotó: Horváth Judit

A Madách téren nyitja a szezont az Örkény Színház

A hagyományok szerint az Örkény Kert elnevezésű programsorozattal nyitja a színházi szezont szeptember 10-én az Örkény Színház.
 
Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

Hogy kerül Mary Page Marlowe a Révay utcába?

Az egésznek Tracy Letts az oka: a Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat majd először a Centrál Színházban.
 
A Gólem Központ nem csak egy színház

A Gólem Központ nem csak egy színház

A fenti állítás bizonyítására a Gólem Központ vasárnap fesztivált szervez, arra buzdítva benneteket, hogy nyisd velük a színházi évadot, kóstold meg ételeiket és találkozz fellépő művészeikkel!
 
Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok