Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére.
 
Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött levele, amelyben arról ír, hogy a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd forintot meghaladó elvonással, a 2023-as évre egyelőre 500 millió...
 
Fotó: Szeged.hu

Emléktáblát kapott Szegeden Agárdy Gábor

Szegedi szülőházánál kedden felavatták Agárdy Gábor emléktábláját – a színművész születésének 100. évfordulója alkalmából.
 
Sétálunk, sétálunk: utcaszínházak a Szigeten

Sétálunk, sétálunk: utcaszínházak a Szigeten

Ebben az évben is számos meglepő produkció bukkan fel a Szigeten – olyan helyeken és időben, amikor a legkevésbé számítunk rájuk... Előfordulhat, hogy egy modernkori törzsi rituálé közepén találjuk magunkat, vagy éppen egy fergeteges mobil partiban, máskor pedig óriásbábok hívnak...
 
Fotó: Sacude – Euforia

Színház az egész Sziget! 10 nem zenei program, amit érdemes megnézni

A Sziget elsősorban a könnyűzenei programjairól híres, méltán, hiszen az idei fesztiválon olyan sztárok lépnek fel, mint Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon vagy az Arctic Monkeys. Azonban a nem zenei programok között is van jócskán olyan, amit érdemes megnézni: noha nem a klasszikus...
 
Fotó: Madách Színház

Mamma mia, Kováts Kriszta úgy döntött, elbúcsúzik a szerepétől!

A Madách Színház hálával és szeretettel köszön el Kováts Krisztától 2022. július 22-én, pénteken este 19.00 órakor kezdődő Mamma Mia! előadáson.
 
Felújítják az egykori Merlin színház épületét

Felújítják az egykori Merlin színház épületét

Kezdődhet a volt belvárosi trafóház, a korábban a Merlin Színháznak is helyet adó épület felújítása. A tervek szerint a rekonstrukció jövő tavaszra fejeződik majd be, azt szeretnék, hogy Budapest 150. születésnapjára a kulturális és közösségi eseményeknek otthont adó...
 
A Centrál áthelyezte a közzéppontját a Balatonhoz

A Centrál áthelyezte a közzéppontját a Balatonhoz

A Centrál Színház 20 éven át a keszthelyi kastélyparkban játszott nyaranta. Idén először lépnek fel a Szigliget Várudvarban.
 
Fotó: Julia Wesely

Zenei inzultusok tárházávall érkezik az Erkelbe John Malkovich

A kétszeres Oscar-díjra jelölt amerikai színművész október 2-án. A szimfonikus zenekari világpremieren John Malkovich Aleksey Igudesman és a Danubia Zenekar kíséretében mutatja meg a komolyzene szórakoztató oldalát.
 
Fotó: Fortepan (Magyarország, Budapest XII., Városmajor 1940.)

SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

A centenáriumi évad legnagyszabásúbbnak ígérkező eseménye Nyáry Krisztián kortárs író és Horváth János Antal rendező erre az alkalomra írt darabjának július végi bemutatója.
 
Fotó: Baltazár Színház

Videótárral bővült a Baltazár Színház honlapja

A Baltazár Színház hozzáférhetővé teszi összes korábbi előadásának felvételét. A színház honlapján mostantól elérhető a társulat összes, már nem játszott előadásának felvétele, valamint négy, a Baltazárról szóló film is.
 
Fotó: Radnóti Miklós Színház

Függöny fel: az új évadban visszakapja eredeti méretét a Radnóti színpada

A főváros egyik legkisebb kőszínháza az elmúlt négy évben csonka színpadon vitte színre darabjait. A jövő szezonra viszont már az eredeti négyzetméterekre álmodhatják meg a díszleteket.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
 
 
Cached at 09:35:47