Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.
 
Béranyák a Vígszínházban

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea,...
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri/FB

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.
 
Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok – az internet toxikus hatásait állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója.
 
Fotó: BKK

Fák nőnek az egykori Nemzeti Színház romjain

Nyolcvan fát ültetnek a megújuló Blaha Lujza térre, a fásítási akció már kedden elkezdődött.
 
Fotó: Stúdió K Színház

No Filter: a Stúdió K képviseli Magyarországot a szabadkai nemzetközi színházi fesztiválon

No filter, azaz Szűrő nélkül alcímmel rendezik meg az idei Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán november 25. és 30. között.
 
Férj és feleség az olvasópróbán (Fotó: Mészáros Csaba)

Amikor Mucsi Zoltánból Nyúl Béla lesz: Hannibál tanár úr az Átriumban

Az Átrium decemberben mutatja be Móra Ferenc kisregényének és Fábri Zoltán filmjének színházi változatát, Hannibál tanár úr címmel. Az ikonikussá vált történet színpadi átdolgozását Mucsi Zoltán főszereplésével, Vidovszky György rendezésében láthatja a közönség.
 
Az örömlányok megérkeztek a fővárosba

A mátrai örömlányok megérkeztek a fővárosba

A vidéken hatalmas sikerrel futó Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték Budapesten több alkalommal is látható lesz novemberben.
 
Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

A 2003. májusi premier hatalmas sikert aratott, s ez a siker az elmúlt két évtizedben mit sem változott: az előadás iránti érdeklődés töretlen, estéről estére biztos a telt ház. A produkció a 900. előadásánál tart, jövőre pedig már a bemutató húszéves jubileumát ünnepli a...
 
Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Jönnek a gombafejek! Az „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Az olvasópróbát a Kozák András Stúdióban tartották október 18-án.
 
Fotó: Legyél te is Jane - sétaszínház/FB

A sétaszínház vajon mi...?

Színházi előadás tanösvénybejárással, különleges helyszínen... A Legyél te is Jane! című, Dr. Jane Goodall életét és munkásságát feldolgozó sétaszínházi előadást a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában láthatjuk.
 
Fotó: Katona József Színház: Othello

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a járványhelyzet után is egymást segítő szimbiózisban tudnak létezni a kőszínházi előadásokkal.
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest