A mátrai örömlányok megérkeztek a fővárosba

2022. November 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A vidéken hatalmas sikerrel futó Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték Budapesten több alkalommal is látható lesz novemberben.

Az örömlányok megérkeztek a fővárosba

Moravetz Levente, a Pécsi Harmadik Színház, valamint a Moravetz Produkció tulajdonosa 1995-ben Pécsett az Év Színésze, majd a Baranya Megyei Prima Díj 2021-es büszke birtokosa lett. Utóbbi elismerés a magyar színház- és filmművészet terén elért teljesítményeiért érdemelte ki.

A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a  komikus helyzeteknek, és nem utolsó sorban a Barátok közt egykori vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán alakításának köszönhető. A darabot 2022. november 26-án két alkalommal (15 és 19 órai kezdettel), valamint december 17-én 15 órai kezdettel Budapesten, a Belvárosi Színházban is megtekinthetjük.

A Mátrában játszódik a történetünk, itt él a főszereplőnk, Csöpi (Dévényi Ildikó), akinek örömlányként viszonylagos nyugalomban telnek a napjai, ám a nyugdíjas éveket elérve azon kapja magát, hogy már a kutya sem kíváncsi rá. Ebbe nem törődhet bele, így aztán Bözsikével (Fodor Zsóka) együtt létrehozza a Csöpike Csibéi Betéti Társaságot (már a rövidítése is sokatmondó: a Csöcsi Bt.), melynek fő tevékenysége a faluba érkező férfiak szórakoztatása. A településnek kell a reklám, hiszen nagyon kevesen fordulnak meg itt, hogy igénybe vegyék a kéjhölgyek szolgáltatásait. Rajnai doktort (Szőke Zoltánt) azonban pont erre veti a sors, és innentől kezdve felgyorsulnak az események: semmi sem az, aminek látszik, és mondhatni mindenkinek van takargatnivalója...

Egy jó vígjáték attól működik, hogy nemcsak a sztorira épít, hanem a színészi játékra is. A Fodor Zsóka-Szőke Zoltán páros a "szemtanúk" szerint  szűnni nem akaró nevetést garantál... Ugyan korábban a Barátok közt című napi sorozatban már mindkettőjüket láthattuk komikus és drámai helyzetekben egyarant, az Örömlányokban valósággal lubickolnak karakterükben – ráadásul Szőke Zoltán talán most először látható szigorúan véve vígjátéki szerepben.

 

Belvárosi Színház, Örömlányok végnapjai

 

 

Szólj hozzá!


Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori...

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és...
 
Színház naptár

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea, Tar Renáta, Telekes Péter és Medveczky Balázs...
Új színdarabok