Fotó: Szentendrei Teátrum

Szentendre, nyár, Teátrum

Huszonkét produkcióval, a kísérőprogramokkal együtt összesen 40 eseménnyel várja a látogatókat a Szentendrei Teátrum nyári évada június 30. és augusztus 26. között.
 
Fotó:  Szarvasi Vízi Színház

Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog...
 
Fotók: Horváth Máté

A Katona évadzáróján is megemlékeztek Haumann Péterről

Évadot zárt a Katona. A társulati elején néma felállással emlékeztek a nemrég elhunyt Haumann Péterről, aki 1994 és 2016 között, huszonkét éven át volt a társulat tagja, valamint Magyar Lászlóra, aki 1984-től 1994-ig, majd 1998-tól 2000-ig volt a színház legendás művészeti...
 
Ingyenes színházi előadások a szegedi városháza udvarán

Ingyenes színházi előadások a szegedi városháza udvarán

Igényes szórakozást kínáló, változatos színházi előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán, ahol az idén is megrendezik a Nyári Színházi Estéket és a Muzsikáló Udvar című programsorozatot.
 
Mi a közös Karikó Katalinban és Juan Mayorga spanyol drámaíróban?

Mi a közös Karikó Katalinban és Juan Mayorga spanyol drámaíróban?

Juan Mayorga spanyol drámaíró nyerte idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat irodalom kategóriában. Tavaly Karikó Katalin magyar kutatóbiológus is megkapta a rangos kitüntetést a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében résztvevő hat kutatótársával...
 
VÍgmajális (Fotó: Vígszínház - Juhász Éva)

Vajon milyen lesz a Pinokkió Presser Gábor közreműködésével? Évadot hirdetett a Vígszínház

A hagyományokat követve a Vígszínház 126. születésnapján ismerhette meg a közönség a 2022/23-as évad bérletes előadásait és újdonságait.
 
De nem az6 a pénz van a bőröndben.... (Szkárossy Zsuzsa/Vígszínház)

Idén is százezer forintot kap minden diplomázó színész

Százezer forint támogatást kap minden friss diplomás színész az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől. Az EJI igazgatója, Tomori Pál a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából tette ezt a bejelentést.
 
Két szereplő tíz szerepben: idén is saját színházi darabbal nyit a Művészetek Völgye

Két szereplő tíz szerepben: idén is saját színházi darabbal nyit a Művészetek Völgye

Tavaly jelentkezett először saját bemutatóval a fesztivál: A tehetséges Mr. Ripley után idén egy sokkal intimebb darabbal készülnek a Művészetek Völgye nyitónapjára: a Mr. és Mrs. egy két szereplőre, de összesen 10 szerepre íródott, izgalmas előadás, főszerepben Janza Katával és...
 
Shirley Valentine a a Centrál Színházban

Shirley Valentine a a Centrál Színházban

Április 28-án mutatja be a Centrál Színház Willy Russel sikerdarabját, a Shirley Valentine-t Balsai Móni tolmácsolásában.
 
A fesztivál, amely színházzal és zenével gyógyít

A fesztivál, amely színházzal és zenével gyógyít

A színháznak gyógyító ereje van. Erre a megállapításra épül az V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, melyet április 22-24. között immár ötödik alkalommal rendeznek meg a Veszprémi Petőfi Színházban. A három nap során színes, aktuális problémákat,...
 
Fotó: Lakatos Péter

Harmadik Felvonás: közönségtalálkozó programsorozatot indít az Átrium

Új programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata, ezért alkotók, újságírók és a közönség beszélgethet egymással az esemény keretein belül.
 
Az alkotók az olvasópróbán

Műsoron az Adáshiba – dupla premier májusban

Szakonyi Károly nagy múltú színművét Bagó Bertalan rendezésében, koprodukcióban viszi színre a Játékszín és a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A premier Budapesten május 21-én, Székesfehérváron 28-án lesz.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
 
 
Cached at 09:41:25