A Centrál áthelyezte a közzéppontját a Balatonhoz

2022. July 06.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Centrál Színház 20 éven át a keszthelyi kastélyparkban játszott nyaranta. Idén először lépnek fel a Szigliget Várudvarban.

A Centrál áthelyezte a közzéppontját a Balatonhoz

Centrál Színház 2022. júliusában tíz estére a Szigliget Várudvarba költözött, ahol repertoárjuk két kimagaslóan sikeres vígjátékát adják elő.

Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak 1-2. című darabjaiban igazi sztárparádét láthat a közönség. Balsai Móni, Kovács Patrícia, Stohl András és Schmied Zoltán gondoskodik a fergeteges hangulatról.

A Házassági leckék középhaladóknak a Centrál Színház egyik legnépszerűbb előadása: könnyed és frivol komédia a hűtlenségről.

Alice Michel szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel, hogy senki ne sérüljön, "mindenki érdekében" hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?

A második részben az eredeti előadás alaphelyzetét a szerző, Florian Zeller, a kortárs francia szépirodalom fiatal(abb) generációjának meghatározó alakja, a Molière-díjjal, Prix Interallié-val és a Művészetek és Irodalom Érdemrendjének lovagja elismerésekkel méltatott 43 éves szerzője újra gondolta, és egy este erejéig egy asztalhoz ültette ugyanazt a négy szereplőt.

Az első részből megismert hazudozónk, Michel bajban van: felesége, Laurence ugyanis botrányt készül csapni, mivel meglátja az utcán a baráti házaspár férfi tagját amint egy idegen nővel csókolózik. Michel a kegyes hazugság mellett érvel. Nehezíti a helyzetet, hogy a két házaspár aznap együtt vacsorázik, így a katasztrófa borítékolható.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta:

„A Házassági leckék középhaladóknak 2. ádázabb darab, mint az első volt, de változatlanul egy nagyon szórakoztató komédia, mindkettő remek játéklehetőséget biztosít ezeknek a nagyszerű színészeknek. A történetek nem függenek össze, bátran jöjjenek a második részre azok is, akik az elsőt nem látták. Örülök, hogy immár a Balatonnál nyaraló közönségnek is megmutathatjuk ezt a két remek előadást.”

A darabok megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Előadások:

Július 21-31. minden nap 20.30-tól,
július 23-a szünnap.

.

Centrál Színház, Balaton, nyári színház, Szigliget

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok