Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

2022. augusztus 08.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött levele, amelyben arról ír, hogy a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd forintot meghaladó elvonással, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással kell számolniuk.

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

A 24.hu kérdésére elmondták, hogy az ott található műhelyek és próbatermek kivételével, be kell zárniuk a csúszások után végül kevesebb mint egy éve átadott Eiffel Műhelyházat, a 2022/2023-as évadban oda tervezett előadásokat – a gyerekeknek szántakon kívül  – mind lemondják. Összesen 130 előadást és programot érint a döntés. Csak az épületbejárások és a befogadott rendezvények maradnak meg ott.

Hat tervezett premiert elhalasztanak három éven belüli későbbi évadra, egyet, a János vitézt bemutatják az Operaházban előbemutatóként, mindössze két előadásra.

Az Eiffel Műhelyházba megváltott jegyeket és a bérleteket le lehet vásárolni vagy visszatérítik azok árát, ezek rendezéséről mindenkit értesítenek – közölte az Operaház.

Vagyis most az Operaháznál is megszorításokat vezetnek be – ahogy számos más kulturális helyszínnek, társulatnak is azzal kellett szembesülnie idén, hogy az államtól alig kap valami pénzt.

 

Elfér 1800 folyóméternyi jelmez – hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

 

Magyar Állami Operaház, Eiffel Műhelyház, elvonások

 

 

Szólj hozzá!


Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József felejthetetlen alakítása

Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József...

Az E-színház kínálatában 2022.09.30. 19:00 - 2022.10.03. 23:59-ig megtekinthető a "Ferenczi és Freud (Bonyodalmak a dívány körül)" című...
 
Színház naptár

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő felel, aki elnyaralta a köztes egy hetet,...

Víg(vasár)nap a Körúton

Nyílt napot rendez vasárnap a Vígszínház, hogy a művészek és a közönség együtt ünnepelhesse meg az évadkezdést; a Vígnapon kulisszajárás, improvizációs előadás, koncert, dedikálás, tánctanulás és számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket.
Új színdarabok
 
 
Cached at 03:21:27