Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

2022. August 08.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött levele, amelyben arról ír, hogy a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd forintot meghaladó elvonással, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással kell számolniuk.

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

A 24.hu kérdésére elmondták, hogy az ott található műhelyek és próbatermek kivételével, be kell zárniuk a csúszások után végül kevesebb mint egy éve átadott Eiffel Műhelyházat, a 2022/2023-as évadban oda tervezett előadásokat – a gyerekeknek szántakon kívül  – mind lemondják. Összesen 130 előadást és programot érint a döntés. Csak az épületbejárások és a befogadott rendezvények maradnak meg ott.

Hat tervezett premiert elhalasztanak három éven belüli későbbi évadra, egyet, a János vitézt bemutatják az Operaházban előbemutatóként, mindössze két előadásra.

Az Eiffel Műhelyházba megváltott jegyeket és a bérleteket le lehet vásárolni vagy visszatérítik azok árát, ezek rendezéséről mindenkit értesítenek – közölte az Operaház.

Vagyis most az Operaháznál is megszorításokat vezetnek be – ahogy számos más kulturális helyszínnek, társulatnak is azzal kellett szembesülnie idén, hogy az államtól alig kap valami pénzt.

 

Elfér 1800 folyóméternyi jelmez – hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

 

Magyar Állami Operaház, Eiffel Műhelyház, elvonások

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok