Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

2022. November 28.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. Így "azokat az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudjuk Szentesen játszani" – írta Seregi Zoltán igazgató a közleményben, hozzátéve, hogy a próbákat Békéscsabán tartják majd.

Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol Revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

Az évad utolsó premierje egy Agatha Christie-krimi lesz, azt májusban már Békéscsabán mutatják be a tervek szerint.

Jókai Színház, Békéscsaba, Tóth József Színház és Vigadó, Szentes

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok