Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Jönnek a gombafejek! Az „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Az olvasópróbát a Kozák András Stúdióban tartották október 18-án.
 
Fotó: Legyél te is Jane - sétaszínház/FB

A sétaszínház vajon mi...?

Színházi előadás tanösvénybejárással, különleges helyszínen... A Legyél te is Jane! című, Dr. Jane Goodall életét és munkásságát feldolgozó sétaszínházi előadást a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában láthatjuk.
 
Fotók: Horváth Judit

Az a gyönyörű Hedda Gabler (Katona: Hedda Gabler)

Hogy mire gondolt a női sorsok specialistája, Ibsen, amikor megírta ezt a drámát, s mire gondolt sok más színre vivő rendező és kritikus (női sors, hősi lét, nyárspolgárok, germán mondavilág stb.) szívem szerint elengedném... Inkább azt írom le, mi minden jutott eszembe a Katona...
 
Fotók: Rácz Gabriella

A zseni és a szörny (Kamra: A zseni)

Eltöltene Ön másfél órát a világhírű Sztanyiszlavszkij társaságában, miközben meglesheti a színházi zseni munkamódszereit? És ha közben a véreskezű diktátor, Sztálin is ott lenne? Az azért már árnyalná a képet egy kicsit. Ha megnézik Ascher Tamás rendezésében a Katona...
 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kastély és az építkezés ugyanaz

Október 8-án mutatták be a Vígszínházban A kastélyt – ifjabb Vidnyánszky Attilával a főszerepben, Bodó Viktor rendezésében.
 
 Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban

Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban!

Október 29-én autentikus helyszínen, a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában (1224 Budapest, Barackos út 110.) mutatják be Kálmán Imre közkedvelt operettjét.
 
Fotó: Fortepan / Hunyady József

Szabó Magda-nap a Várkert Bazárban

A 105 éve született és 15 éve elhunyt Szabó Magda író életművét idézi meg gyerekprogramokkal, színházi produkciókkal, filmvetítéssel és irodalmi beszélgetéssel október 15-én, a Várkert Bazár.
 
Fotó: Katona József Színház: Othello

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a járványhelyzet után is egymást segítő szimbiózisban tudnak létezni a kőszínházi előadásokkal.
 
Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József felejthetetlen alakítása

Mától október 3-ig megtekinthető Székhelyi József felejthetetlen alakítása

Az E-színház kínálatában 2022.09.30. 19:00 - 2022.10.03. 23:59-ig megtekinthető a "Ferenczi és Freud (Bonyodalmak a dívány körül)" című kortárs dráma a Spinoza Színház előadásában, Czeizel Gábor rendezésében.
 
Fotók: Játékszín

Hallássérülteknek ajánlott okostelefonos fejlesztést mutattak be a Játékszínben

A színházi előadásokon elhangzó szövegeket feliratként streameli a közönség soraiban ülők okostelefonjainak kijelzőjére a Vodafone új fejlesztése, amelyet a telekommunikációs cég a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) és a Játékszínnel közösen mutatott be...
 
Fotó: Dankó István

Fűtés letekerve, próbák munkafényben – A Katona első bemutatója október 13-án lesz a Sufniban

"Tervezett bemutatóinkkal igyekszünk a minket foglalkoztató, aktuális kérdések minél szélesebb spektrumát beemelni a színházi térbe. Szeretnénk továbbvinni a már tavaly megkezdett merész, olykor különleges formákkal is kísérletező irányt” – mondta Máté Gábor igazgató.
 
Fotó: Vígszínház

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő...
 
A VéNégy Fesztivál nem csak a zenéről szól: kiváló színházi és utcaszínházi társulatok is érkeznek a Dunakanyarba

A VéNégy Fesztivál nem csak a zenéről szól:...

A zene és színház szerelmeseinek érdemes a nyarat a meseszép Dunakanyarban kezdeni. A jubileumi VéNégy Fesztiválon a zene mellett számos...
 
Színház naptár

24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

A londoni Young Vic színház The Second Woman című előadásában lép fel Ruth Wilson, Golden Globe- és Laurence Olivier-díjas színésznő.

Zsótér Sándor 15 év után visszatér a Katonába

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Új színdarabok
 
 
Cached at 08:15:42