Szolidaritási akciót hirdetett a Szegedi Pinceszínház a Nemzetiben megsérült színészekért

2023. November 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Kissé elkerekedett a szemünk, amikor olvastuk a hírt, hogy a Nemzetiben előbb gyűjtenek aláírást a színészek testi épségéért is felelő vezetőért, mint mondjuk pénzt vagy képeslap-aláírást a balesetben megsérült színészek javára.

Fotó: Nemzeti Színház

Azóta a médiában sokan sokféleképpen megközelítették a témát, mi speciel nem szeretnénk a lemondás/felmondás gubancos hálójába belekeveredni, elsősorban azért, mert számunkra a színészek a fontosak. A színházi balesetben megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már mindketten otthon vannak, gyors gyógyulást és még ennél is gyorsabb felejtést kívánunk nekik.

Azt viszont jó volt olvasni, hogy a Szegedi Pinceszínház igen is gondol rájuk, felhívásukat változtatás nélkül tesszük közzé:

'Szeretnénk megmutatni Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, hogy a színházi szakma és a közönség egységesen mögöttük áll.
Decemberben egy színházi előadás előtt a taps értük szóljon, amiről videót készít a kezdeményezéshez csatlakozó színház vagy társulat. Ezt a videót a juliottomindenki@gmail.com  címre várjuk. Az elkészült videókból egy összeállítást készítünk, mely kifejezi szeretetünket és együttérzésünket irántuk. Csatlakozzatok minél többen!"

Egyetértünk az előttünk szólóval: csatlakozzanak minél többen! A baj velük esett meg, a hírek viszont az igazgató nevétől hangosak, őt sajnálják napra nap: legyen az a bizonyos taps is legalább ilyen hangos.

 

Szegedi Pinceszínház, Nemzeti Színház, baleset, Szász Júlia, Horváth Lajos Ottó

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok