Ajtócsapkodós darab a köbön

2024. January 22.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.

A fotó az olvasópróbán készült (Kállai-Tóth Anett/Thália Színház)

A brit színész és sikerszerző, Ray Cooney (Miniszter félrelép, Páratlan páros, Kölcsönlakás) és alkotótársa, Tony Hilton nevéhez fűződik az Egy a ráadás című darab, amelynek helyszíne egy, a brit krimikből már jól ismert, hangulatos vidéki kúria.

A vagyonos Jonathan Hardcastle (Bede-Fazekas Szabolcs) élete alkonyán úgy dönt, hogy néhai jóbarátjának fiát, Billy Hickory-Woodot (Zayzon Zsolt) megajándékozza egy nagyobb összeggel – kétmillió fonttal. Hajdanán Billy apja futtatta be a céget, és jó ember volt, de a végén még a saját sírjára sem maradt pénze, mert a rokonai teljesen kizsigerelték. Hardcastle most gondoskodni szeretne Billyről, ám két bökkenő is van: fogalma sincs, hogy hol van, és azt sem tudja, hogyan néz ki. Illetve, ha él még pár másik pióca Hickory-Wood, akkor őt is lecsapolják majd, mint hajdanán az apját. Hardcastle újsághirdetést ad fel és kiköti, hogy a fiú csak akkor kapja meg a kétmilliós vagyont, ha ő az egyetlen örökös. Billy a hirdetésre jelentkezve megérkezik Hardcastle vidéki birtokára, de nincs egyedül, vele van egy „jóbarátja", a magát zsíros ügyvédnek kiadó Charlie (Vida Péter), aki szintén a nagy pénzre utazik. Az igazi bonyodalom azonban akkor kezdődik, amikor egy Billyre megszólalásig hasonlító második, majd később egy harmadik Hickory-Wood is bejelentkezik...

Az előadás szereplői az e,mlítettek mellett: Czakó Juli, Csarnóy Zsuzsanna, Tamási Zoltán, Sóvári-Fehér Anna, Nagy Viktor, Jámbor Nándor. A darab Hamvai Kornél fordításában, Tasnádi Csaba rendezésében kerül színre. A díszletet Zöldy Z Gergely, a jelmezeket Szelei Mónika tervezte.

Bemutató: 2024. február 17.

Thália, Tasnádi Csaba, Egy a ráadás

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest