Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után hétfőn újranyitnak a mozik és a színházak Szerbiában, a kötelező elővigyázatossági intézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani. A nyugat-balkáni térség többi országában azonban továbbra is zárva tartanak a kulturális intézmények.
 
Fotó: Neményi Márton Előadáskép: Dömölky Dániel

Rendhagyó évad – rendhagyó évadkönyv a Katonában

A karantén időszakára reagáló, különleges fotósorozat készült a Katona idei évadkönyvébe. A könyv a jegypénztár nyitását követően, azaz ma 13 órától megtalálható a Katona József Színház Közönségszolgálati Irodájában és az Előcsarnokban.
 
Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

Miközben a világ tele van az orosz Covid-vakcina hírével, amelyet eleddig 76 katonán próbáltak ki, Nagy-Britanniában már június óta folynak a tesztelések – önkéntesek közreműködésével.
 
A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

Másodszor is lemondták Pintér Béla talán legismertebb darabja, a Parasztopera bemutatóját – számol be minderről a Magyar Szó Online.
 
Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
Garázsbanda - koncertszínház. A DEKK Színház és a Füge közös előadása

Rendhagyó gálával nyílik a Szentendrei Teátrum 52. nyári évada

Pénteken kezdődik Szentendre nagymúltú nyári szabadtéri programsorozata, a Szentendrei Teátrum. A kulturális kínálatban egyebek mellett ősbemutatók, koncertek és felolvasószínházi premierek is szerepelnek.
 
Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.
 
A Tisza-part, Szeged (szeged365.hu)

Indulnak a Szegedi Vízi Színház előadásai

A rendezvénysorozat a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább. A fesztiválnak a Stefánia átalakítása miatt kellett új helyet keresni: a 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz...
 
Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

Rekordszámú jelentkező indult a harmadik Madách Musical Pályázaton, 52 (!!!) alkotócsapat versenyez a fődíjért.
 
Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése, valamint a környezetének és a Központi Park felújítása.
 
Fotó: A vágy villamosa /Vígszínház,  Almási J. Csaba

Mi lesz Eszenyi Enikővel?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az új évadról már Rudolf Péter tájékoztatta a nagyérdeműt, elsejétől hivatalosan is ő a Vígszínház direktora. Hogy mi lesz a lemondott igazgató-színész-rendezővel, arról Rudolf Péter így nyilatkozott az InfoRádiónak.
 
Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.
 
Mamma Mia! 400

Mamma Mia! 400

A Madách Színház 2021. november 22-én játszotta 400. alkalommal Benny Andersson- Björn Ulvaeus-Catherine Johnson: Mamma Mia! című musicaljét.
 
Színház naptár

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Miklós Színházban került sor, a legjobb férfi...

Csomolungma 80 perc alatt

A Vörösmarty Színház bemutatta A cégvezetőt. A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő...
Új színdarabok