24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

2023. March 08.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A londoni Young Vic színház The Second Woman című előadásában lép fel Ruth Wilson, Golden Globe- és Laurence Olivier-díjas színésznő.

24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

A 24 órás előadásban száz különböző férfi játszik el egy jelenetet Ruth Wilsonnal. A jelenetben két szerető, Virginia és Marty kapcsolatát mutatják be, amelyből már elveszett a romantika és a játékosság. A John Cassavetes Premier című filmje által inspirált epikus darab száz férfi szereplője közül egyik sem találkozott vagy próbált korábban Ruth Wilsonnal – többségük még csak nem is színész.

A brit színésznő élete nagy lehetőségének nevezte a szerepet, amellyel egyúttal állóképességét is próbára teheti – számolt be róla az Evening Standard online kiadása. Wilson két alkalommal is elnyerte a Laurence Olivier-díjat, A viszony című drámasorozatért Golden Globe-ot kapott (bben a filmben is szeretőt játszott, akiből végül feleség lett, és 2021-ben kitüntették a Brit Birodalom Rendjével a színművészethez nyújtott hozzájárulásáért.

A The Second Woman című előadást, amelynek alkotója és rendezője Nat Randall és Anna Breckon, május 19-20-án, péntek délután négytől szombat délután négyig láthatja a Young Vic közönsége.
   

Young Vic, London, Ruth Wilson, The Second Woman

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok