Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
 
Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-től a Vígszínház igazgatója, szerdán tartott sajtótájékoztatót a jövő évadról
 
Kápolnából alakítottak ki bábszínházat Kaposváron

Kápolnából alakítottak ki bábszínházat Kaposváron

Átadták a BábSzínTér épületét Kaposváron szombaton, a bábművészet helyi képviselői egy korábban kápolnaként és irgalmas rendi apácák lakóhelyéül szolgáló, 19. század végi ingatlan átalakításával, felújításával leltek állandó otthonra.
 
O)lvasópróba Fotó: Szokodi Bea/Rózsavölgyi Szalon

Molnár Piroska mégsem vonul vissza: szerepel A két pápa színpadi változatában

"Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként" – nyilatkozta márciusban a színésznő, de szerencsére nem tartja be ígéretét. Ennek a felkérésnek nehéz is lenne ellenállni...
 
Fotó: MTI Archív

Kiírták Vitray Tamás szerepét a szegedi darabból

Mint arról mi is hírt adtunk, különleges, ugyanakkor testhez álló feladatot kapott volna Vitray Tamás az Újszegedi Szabadtéri Színpad Agrippina című előadásában.
 
Fotó: Thália Színház (FB)

Az évad színészei: Hernádi Judit és Nagy Sándor

Bank Tamás a Thália Színház direktora ma délelőtt megtartotta az évadzáró társulati ülést, egyúttal átadta a szakmai- és közönségdíjakat.
 
Fotó: The Moscow Times

Hat évet kért az ügyész Kirill Szerebrennyikov világhírű orosz rendezőre

Hatévi szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyészség sikkasztás címén Kirill Szerebrennyikov világhírű orosz rendezőre a hétfői bírósági tárgyaláson Moszkvában.
 
Már lehet szavazni az idei Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

A díj igazi összefogás eredménye, a kezdeményezéshez ugyanis csatlakozott a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Raiffeisen Bank, a Magyar Teátrumi Társaság, valamint a MANK is.
 
Fotó: Poppea megkoronázása (Horváth Judit)

Hárman távoznak a Katona társulatából

Távozik a Katona József Színház társulatából Mészáros Blanka, Nagy Ervin és Dér Zsolt – ezt Máté Gábor, a színház főigazgatója jelentette be az ATV Start Plusz című műsorában.
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Fotó: Nemzeti Színház

Két szerep már hiába vár Csurka Lászlóra

Nyolcvannégy éves korában kedden elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja.
 
 Kutyabarát bisztróval várja az Átrium a nézőket a kényszerszünetben

Kutyabarát bisztróval várja az Átrium a nézőket a kényszerszünetben

Színház még nincs, bisztró már van: a színház előcsarnokában új vendéglátóhely nyílt Átrium Bisztró néven.
 
Mamma Mia! 400

Mamma Mia! 400

A Madách Színház 2021. november 22-én játszotta 400. alkalommal Benny Andersson- Björn Ulvaeus-Catherine Johnson: Mamma Mia! című musicaljét.
 
Színház naptár

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Miklós Színházban került sor, a legjobb férfi...

Csomolungma 80 perc alatt

A Vörösmarty Színház bemutatta A cégvezetőt. A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő...
Új színdarabok