Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Jönnek a gombafejek! Az „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Az olvasópróbát a Kozák András Stúdióban tartották október 18-án.
 
Fotó: Katona József Színház: Othello

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a járványhelyzet után is egymást segítő szimbiózisban tudnak létezni a kőszínházi előadásokkal.
 
Fotók: Játékszín

Hallássérülteknek ajánlott okostelefonos fejlesztést mutattak be a Játékszínben

A színházi előadásokon elhangzó szövegeket feliratként streameli a közönség soraiban ülők okostelefonjainak kijelzőjére a Vodafone új fejlesztése, amelyet a telekommunikációs cég a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) és a Játékszínnel közösen mutatott be...
 
Fotó: Vígszínház

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő...
 
Víg(vasár)nap a Körúton

Víg(vasár)nap a Körúton

Nyílt napot rendez vasárnap a Vígszínház, hogy a művészek és a közönség együtt ünnepelhesse meg az évadkezdést; a Vígnapon kulisszajárás, improvizációs előadás, koncert, dedikálás, tánctanulás és számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket.
 
AJulius Caesar olvasópróbája/Vörösmarty Színház FB

Szikora János a színházat működtető emberi energiában gondolkodik

Megnyitotta 2022/23-as évadát a , amely óriási kihívásokkal állítja szembe fehérvári társulatot.
 
Fotó: Horváth Judit

A Madách téren nyitja a szezont az Örkény Színház

A hagyományok szerint az Örkény Kert elnevezésű programsorozattal nyitja a színházi szezont szeptember 10-én az Örkény Színház.
 
Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére.
 
Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött levele, amelyben arról ír, hogy a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd forintot meghaladó elvonással, a 2023-as évre egyelőre 500 millió...
 
Fotó: Szeged.hu

Emléktáblát kapott Szegeden Agárdy Gábor

Szegedi szülőházánál kedden felavatták Agárdy Gábor emléktábláját – a színművész születésének 100. évfordulója alkalmából.
 
Fotó: Madách Színház

Mamma mia, Kováts Kriszta úgy döntött, elbúcsúzik a szerepétől!

A Madách Színház hálával és szeretettel köszön el Kováts Krisztától 2022. július 22-én, pénteken este 19.00 órakor kezdődő Mamma Mia! előadáson.
 
Felújítják az egykori Merlin színház épületét

Felújítják az egykori Merlin színház épületét

Kezdődhet a volt belvárosi trafóház, a korábban a Merlin Színháznak is helyet adó épület felújítása. A tervek szerint a rekonstrukció jövő tavaszra fejeződik majd be, azt szeretnék, hogy Budapest 150. születésnapjára a kulturális és közösségi eseményeknek otthont adó...
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest