Rudolf Péter a VÍG Napokon (Fotó: Vígszínház/ Juhász Éva)

Az üvegcipővel indul a Vígszínház bemutatóinak sora

Összesen nyolc bemutatót tartanak a körúti színházban, amelynek első premierje szeptember 23-án Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka lesz Mohácsi János rendezésében, míg a Pesti Színházban október 7-én Hanoch Levin, izraeli drámaíró Krum című tragikomédiáját...
 
Fotó: Fejér János

Az időjárás idén kegyes volt a Zsámbéki Nyári Színházhoz: egyetlen előadás sem maradt el

Visszatérő legendák, könnyed, zenés nyári esték, komoly klasszikusok, három bemutató, nulla elmaradt előadás, több telt ház – a teátrum elégedett lehet a jubileumi 40. évaddal.
 
Az Átriumnak ez lesz a búcsúévada

Az Átriumnak ez lesz a búcsúévada

Miközben csordogálnak a sajtónak szánt bejelentések egy-egy színház soron következő évadáról, az Átrium a FB-on dobta le az atomot. Nem igazán az isten akaratából.
 
Újra együtt forgatnak a hazai színészlegendák

Újra együtt forgathattak a hazai színészlegendák

A ráckeresztúri Brauch-kastélyban forgatták a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékpt. Az Agatha Christie stílusát idéző, humorral átszőtt filmben a legnagyobb színészlegendák játszanak együtt: Kern András mellett feltűnik többek között Pogány Judit, Hámori Ildikó, Bodrogi...
 
Fotó: Ádám Ottó a Hevesi Sándor téri Magyar Színház művészbejárójában (1962.). Fortepan / Kotnyek Antal

A Múzeumok éjszakáján Ádám Ottóra emlékeznek a Bajor Gizi Színészmúzeumban

A Múzeumok éjszakája programsorozat nyitóeseményeként Ádám Ottó és színháza címmel kamarakiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban szombaton.
 
Fotó: Katona József Színház

A Katona jubileumi, 40. évada, amelyben Bán Jánosról kisbolygót neveztek el

2023. június 16-án megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a színház minden dolgozója büszke lehet rá, hogy a folyamatosan fennálló gazdasági nehézségek ellenére a 40. évad az intézmény gyökereihez méltó módon zajlott le.
 
Fortepan / Hunyady József

Június 20-án temetik Máthé Erzsit

A Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Máthé Erzsi színművésztől – közölte szerdán Facebook-oldalán a budapesti Katona József Színház.
 
Fotó: Fejér János

40. születésnapját ünnepli idén a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Szombatokat 40 évvel ezelőtt, 1983-ban Mátyás Irén és Bicskei Gábor alapította beírva ezzel a várost a kortárs színjátszás és színházművészet fontos helyszínei közé. Azóta a színház játszóhelye megváltozott és célcsoportja is átalakult, de az irodalom és a...
 
Az utolsó este EGYÜTT

Az utolsó este EGYÜTT

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.
 
Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.
 
Fotó: Radnóti Színház/FB

Minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember – ősbemutatóval zárja premierjeinek sorát a Radnóti Színház

"Sokszor a legközelebbi ember nem is tudja, hogy milyen sokat jelent nekünk, és van olyan, hogy valaki egyszerre többeknek is a legközelebbi embere... "
 
Fotók: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház

Miért kapott Mongóliából egy lófejű hegedűt a miskolci színház?

Egy tradicionális morin khuur nevű mongol hangszert ajándékozott Baatarjav Sainnyambuu, Mongólia budapesti nagykövete a Miskolci Nemzeti Színháznak. Nem "csak úgy"...
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 19:03:10