Az időjárás idén kegyes volt a Zsámbéki Nyári Színházhoz: egyetlen előadás sem maradt el

2023. August 23.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Visszatérő legendák, könnyed, zenés nyári esték, komoly klasszikusok, három bemutató, nulla elmaradt előadás, több telt ház – a teátrum elégedett lehet a jubileumi 40. évaddal.

Fotó: Fejér János

„Nagy öröm számunkra, hogy a közönség a 40. évadban is ilyen nagy kedvvel tért vissza hozzánk. Megtisztelő, hogy számos legendás művész visszatérő vendégünk Zsámbékon és idén ismét alakultak új kapcsolatok, amiknek remélem, lesz folytatása. Úgy gondolom, sikerült olyan jubileumi műsort összeállítanunk, amely műfajában rendkívül változatos, de művészi minőségében – legyen az könnyed zenés nyári színház, vagy komoly klasszikus előadás – egyaránt magas” – mondta Russói Tamás igazgató (aki a napokban vehette át a Zsámbék Kultúrájáért díjat, amehylhez ezúton is gratulálunk).

A Zsámbéki Nyári Színház 40. évadában változatos programot kínált egész nyáron a Zichy-kastély árnyas fái alatt felállított szabadtéri színpadon, ahol számos előadásra előre elfogytak a jegyek. Idén egy produkció sem maradt el az időjárás miatt, rossz idő esetén a kastély tágas aulájában tartották meg az előadást.

Az évadban három bemutatóra került sor: még januárban a Cseh Tamás 80 – Füst a szemében c. produkció valósulhatott meg Vecsei H. Miklóssal, Szabó Balázzsal és Ratkóczi Hubával, az előadást a budapesti bemutató után nyáron a szabadtéri színpadon is láthatta a közönség. Két Lackfi-bemutatóra is sor került. Bemutatták a helyben élő szerző új regényének, a Rockynak színpadi változatát a szerző és Szirtes Edina Mókus, valamint Vecsei H. Miklós közreműködésével, és augusztusban megvalósulhatott a szerző Milyenek a magyarok c. könyvének koncertszínházi előadása Őze Áron rendezésében a szerző dalszövegeire írott új dalokkal, elképesztő sikerrel.

A határon túli színházakkal való együttműködés keretében lépett fel Zsámbékon a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című produkciójával. Folytatódott a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat is Seres Tamás rendezésében.

Legendás kőszínházi előadások álltak – egyes előadások első ízben – szabadtéri színpadra Zsámbékon, így a Bálint+Jordán=160, Keresztes Tamással az Egy őrült naplója, a Love Letters Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval és az ...És Rómeó és Júlia Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel. Emlékezetes este volt a Különkiadás Mácsai Pállal, Máté Gáborral és Lukács Miklóssal és az Utazás a koponyám körül Scherer Péterrel.

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Hoztunk valamit magunkból c. produkcióval tért vissza Zsámbékra, de a zenészt viszontláthatta a közönség a Másnap című produkcióban is Cseh Tamásra emlékezve. Szabó Balázs és Grecsó Krisztián is több ízben lépett fel idén Zsámbékon, a Múzsasiratóban együtt álltak színpadra. Bödőcs Tibor pedig Meg se kínáltak c. darabja igazi közönségsikerként mutatkozott be Zsámbékon Thuróczy Szabolccsal.

A Zsámbéki Nyári Színház nyári programsorozata augusztus 27-én zárul a Kártyajátékkal. Vecsei H. Miklós és Beck Zoli 32 lapból kilencet „játszik ki”, hogy az ehhez kapcsolódó történetek, versek, dalok, személyes élmények megszülethessenek mindig új formában, de a régi keretben hozva létre az előadást. A játékban a nézők is részt vesznek, hiszen a kártyapakliból ők húzzák ki lapokat...

 

Zsámbéki Nyári Színház

 

 

Szólj hozzá!


Átadták a Színikritikusok díjait

Átadták a Színikritikusok díjait

A budapesti Katona József Színházban szeptember 17-én rendezett díjátadó gáláról az Örkény Színház négy, a Weöres Sándor Színház és...
 
Színház naptár

Az Átriumnak ez lesz a búcsúévada

Miközben csordogálnak a sajtónak szánt bejelentések egy-egy színház soron következő évadáról, az Átrium a FB-on dobta le az atomot. Nem igazán az isten akaratából.

Kéttucat előadás a Vidor Fesztivál színházi programjában

Huszonnégy produkció lesz látható az augusztus 25-től szeptember 5-ig tartó, a Móricz Zsigmond Színház által szervezett Vidor Fesztivál színházi kínálatában.
Új színdarabok
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Ne most, drágám!
Ne most, drágám!
Kecskemét 
Mágnás Miska
Mágnás Miska
Székesfehérvár 
Mágnás Miska
Mágnás Miska
Székesfehérvár 
Anconai szerelmesek