Serbán Attila leveszi a szép, színes kabátját

2023. February 01.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Serbán Attila és Barát Attila búcsúzik, Szaszák Zsolt érkezik a Madách Színház "József és a színes szélesvásznú álomkabát" című musicaljébe.

Serbán Attila (Fotó: Madách Színház)

"Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata. A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák." Részlet a színlapról.

2008. május 31-én mutatta be a Madách Színház Andrew Lloyd Webber és Tim Rice: József és a színes szélesvásznú álomkabát című művét, Szirtes Tamás rendezésében. A bemutató óta eltelt 15 év alatt Serbán Attila legalább SZÁZSZOR öltötte magára a Színes Álomkabátot, és most úgy döntött, nem viseli tovább. 2023. február 4-én este láthatja utoljára a közönség Józsefként. Ez volt Serbán Attila első Madách színházi főszerepe, amely meghatározó volt a pályáján.

"Tavaly lettem 46 éves, és ugyan még el tudom énekelni és táncolni Józsefet, azt gondoltam, a csúcson kell átadni egy fiatalabb generációnak a lehetőséget"nyilatkozta a Blikknek a színész.

Szerepét egy fiatal kolléga, Szaszák Zsolt veszi át, aki január 27-én este mutatkozik be. A Madách Színház nézői a Mamma Mia! című musicalben, Sky szerepében ismerhették meg, aki tavaly a Sztárban Sztár Leszek című tévéműsorban is nagy sikerrel szerepelt.

További "Józsefek": Puskás Péter, Solti Ádám.

Az előadásból egyik Fáraó is elköszön: Barát Attila, aki egy évvel a bemutató után vette át a szerepet, szintén búcsút mond a nagysikerű musicalnek. Elvis-imitátor uralkodóként február 5-én este lép utolsó alkalommal színpadra.

További Fáraók: Csiszár István, Posta Victor.

 

 

 

József és a színes szélesvásznú álomkabát, Madách Színház, Serbán Attila, Barát Attila, Szaszák Zsolt

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 20:14:24