Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és bolondos hangulatáról ismert rendezvény.

Papito
Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon –

Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon

Dunakanyari fesztiválvibe egy színházjegy áráért – a színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatók az esti koncertek.
 
Vendégváró Fesztivál a BethlenTéri Színházban

Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

Február 25. és 27. között immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a színházban a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivál nevű kulturális programot.
 
Foitó: Vidor Fesztivál (2022.)

Kéttucat előadás a Vidor Fesztivál színházi programjában

Huszonnégy produkció lesz látható az augusztus 25-től szeptember 5-ig tartó, a Móricz Zsigmond Színház által szervezett Vidor Fesztivál színházi kínálatában.
 
Kenyér, show, szeretet: fesztivált szervez Pokorny Lia

Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny Liáék

A Kenyér Show Szeretet Fesztivál közös gasztronómiai élményekkel, zalai ízekkel, koncerttel, színházi programokkal és interaktív workshopokkal várja az érdeklődőket a festői zalai környezetben, Zalaszentlőrincen július 26-29. között.
 
Fotó: Művészetek Völgye

Goldoni-darabbal indul a színházi program a Völgyben

Idén is saját színdarabbal és izgalmas programkavalkáddal várja a Művészetek Völgye a fesztiválozókat július 21-30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
 
Fotó: VéNégy Fesztivál (2022.)

A VéNégy Fesztivál nem csak a zenéről szól: kiváló színházi és utcaszínházi társulatok is érkeznek a Dunakanyarba

A zene és színház szerelmeseinek érdemes a nyarat a meseszép Dunakanyarban kezdeni. A jubileumi VéNégy Fesztiválon a zene mellett számos különleges színházi produkció is látható lesz. A fesztivált a Feledi Project: Esszencia című táncelőadása nyitja június 22-én.
 
Vízityúk-olvasópróba / Fotó: Horváth Máté

Zsótér Sándor 15 év után visszatér a Katonába

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 
Fotó: Stúdió K Színház

No Filter: a Stúdió K képviseli Magyarországot a szabadkai nemzetközi színházi fesztiválon

No filter, azaz Szűrő nélkül alcímmel rendezik meg az idei Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán november 25. és 30. között.
 
A Gólem Központ nem csak egy színház

A Gólem Központ nem csak egy színház

A fenti állítás bizonyítására a Gólem Központ vasárnap fesztivált szervez, arra buzdítva benneteket, hogy nyisd velük a színházi évadot, kóstold meg ételeiket és találkozz fellépő művészeikkel!
 
Sétálunk, sétálunk: utcaszínházak a Szigeten

Sétálunk, sétálunk: utcaszínházak a Szigeten

Ebben az évben is számos meglepő produkció bukkan fel a Szigeten – olyan helyeken és időben, amikor a legkevésbé számítunk rájuk... Előfordulhat, hogy egy modernkori törzsi rituálé közepén találjuk magunkat, vagy éppen egy fergeteges mobil partiban, máskor pedig óriásbábok hívnak...
 
Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.
 
Fotó: Sacude – Euforia

Színház az egész Sziget! 10 nem zenei program, amit érdemes megnézni

A Sziget elsősorban a könnyűzenei programjairól híres, méltán, hiszen az idei fesztiválon olyan sztárok lépnek fel, mint Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon vagy az Arctic Monkeys. Azonban a nem zenei programok között is van jócskán olyan, amit érdemes megnézni: noha nem a klasszikus...
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest