Megvan az idei Városmajor Színházi Szemle versenyprogramj

Megvan az idei Városmajor Színházi Szemle versenyprogramja

Az elmúlt év hat legjobb, nem budapesti, klasszikus és/vagy szórakoztató, magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei szemle versenyprogramjában
 
12 színház 14 előadása a POSZT-ol

12 színház 14 előadása a POSZT-ol

Tizennégy produkció – köztük 8 budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint 3 vidéki és 2 határon túli előadás – kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjában.
 
Fotó: Városi Színház (Kézdivásárhely)

Jönnek a határon túli magyar színházak!

Április 10-én kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Thália Színház Nagyszínpadán. Összesen nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség, két színpadon, öt napon át.
 
A világot jelentő DESZKA –  27 kortárs magyar dráma a fesztivál műsorán

A világot jelentő DESZKA – 27 kortárs magyar dráma a fesztivál műsorán

Huszonhét kortárs magyar drámát láthat a közönség az idei DESZKA fesztiválon március 29. és április 6. között Debrecenben.
 
Fotó: Petőfi színház, Veszprém

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az érdeklődők a rendezvényen.
 
Fotó: Kallos Bea (MTI)

Aki Cserhalmi Györgyöt akarja látni, Zentáig kell mennie

Öt napon át magyar nyelvű színházi programok várják a vajdasági közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon a Zentai Magyar Kamaraszínházban február 20. és 24. között.
 
Nagyobb, szexibb, hangosabb: ismét fesztivált rendeznek a színészekből álló zenekarok

Nagyobb, szexibb, hangosabb: ismét fesztivált rendeznek a színészekből álló zenekarok

9 formáció, több mint 50színész, majd' 100 dal – egyetlen éjszaka! Ez az éjszaka pedig február 16-án lesz az Analóg Music Hallban.
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok