Goldoni-darabbal indul a színházi program a Völgyben

2023. April 16.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu

Idén is saját színdarabbal és izgalmas programkavalkáddal várja a Művészetek Völgye a fesztiválozókat július 21-30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.

Fotó: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgyében immáron hagyomány, hogy a nyitónapon saját előadást mutatnak be. Ez idén sem lesz másként: ezúttal Goldoni Mirandolina című darabja debütál majd. A Mirandolina kegyeiért vívott harcról szóló darabban láthatjuk majd Szulák Andrea, Szemenyei János és Jantyik Csaba játékát is.

A Színház Színpadon emellett olyan társulatok produkciót élvezhetjük majd, mint például az Art-Színtér, a Játékszín és a Lepkegyűjtő Produkció, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Nézőművészeti Kft., az Orlai Produkció vagy a Veszprémi Petőfi Színház.

A vigántpetendi Cirque du Tókert 10 napra zsonglőrök, artisták, táncosok, operaénekesek és különleges koncertek otthonává válik. Itt lép fel többek között a Recirquel újcirkusz-társulat, akik Solus Amor előadásukkal érkeznek, a Duda Éva Társulat Mirror című darabját hozza el, a Feledi Projectől pedig a Car(wo)men c. táncszínházi előadást láthatjuk majd. A Cirque du Tókertben minden nap új trükköket tanulhatunk a Firebirds társulat tagjaitól a kézen állástól kezdve a zsonglőrködésig, de itt lép fel Zorán, Dés László, Kern András és az idén 30 éves Danubia Zenekar is.

Az irodalom kedvelőinek immáron tizenharmadik éve kínál változatos „menüsort” a Kaláka Versudvar, ahol a Kaláka művészei álmodják meg évről-évre a programot. Idén sem maradunk sokak kedvence, a Lackfi János vezette Zenés Versimprók és Versműhelyek nélkül, de lesznek világzenei és népzenei koncertek, illetve gyerekműsorok is. Vigántpetend irodalmi oázisa, a POKET Udvar is az irodalom és a zene találkozási pontja lesz. A Vecsei H. Miklós vezette helyszínen idén is rengeteg kvíz, beszélgetés, koncert és alkotó workshop várja a fesztiválozókat és újdonságként, minden nap dalpremier is lesz. Vecsei H. Miklós megkeresésére ugyanis a felkért előadók megzenésítettek egy-egy Csoóri Sándor verset, amelyet a fesztiválon mutatnak be és mesélnek a dal születéséről. A dalpremier során olyan előadók megzenésítését hallhatjuk majd, mint például Szakács Gergő, Noémo, a Blahalouisiana vagy éppen Barabás Lőrinc.

A most bejelentett helyszínek programjai már elérhetők a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, a zenei programokról pedig itt írtunk.

 

 

Művészetek Völgye, 2023 nyár

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok
 
 
Cached at 15:33:42