Nyitó tárlatvezetés Antal Csaba Jászai Mari-díjas díszlet- és jelmeztervező, egyetemi tanárral az Eternal Yorick - Life Book Csaba Antal c. kiállításon. Fotó: Nyirkos Zsófia

Eszenyi Enikő tart tárlatvezetést a Műcsarnokban

A színésznő éppen tegnap tette közzé, hogy soha többet nem ad interjút magyar lapnak (félig-meddig megértjük), most egy tárlatról szóló hírben bukkantunk a nevére, s ha hozzávesszük, hogy a Játékszínben vállalt szerepet, kijelenthetjük, hogy színészként visszatért Budapestre,...
 
Fotók: Gordon Eszter

Jönnek a fiatalok – A Pesti Színház felújította a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást

A Pesti Színház felújította, és új szereposztással ismét műsorra tűzte a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást.
 
Fotó: Rózsavölgyi Szalon

Két barát ül egy színpadon...

Szerzőnk Bálint András és Jordán Tamás Molnár Ferenc-estjén járt, a Rózsavölgyi Szalonban.
 
Serbán Attila (Fotó: Madách Színház)

Serbán Attila leveszi a szép, színes kabátját

Serbán Attila és Barát Attila búcsúzik, Szaszák Zsolt érkezik a Madách Színház "József és a színes szélesvásznú álomkabát" című musicaljébe.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

35 év alatt 75 színész, több mint ezer előadás és egymillió néző: MI AZ?

Harmincöt éve annak, hogy a Vígszínházban bemutatták A padlást. A musical a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabjává vált, a zeneszerző Presser Gábor szerint már hozzátartozik a városhoz és az országhoz.
 
Végre egy jó hír!

Végre egy jó hír!

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
 
Tánc a pokolban

Tánc a pokolban

Csányi Sándor és Tenki Réka először állnak együtt, egy színpadon: Dr. Edith Éva Eger A döntés című világsikerű művéből készült előadásban, az Erzsébetligeti Színházban.
 
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A cikk, amelynek meg sem kellett volna születnie, mégis örülünk neki

Sosem gondoltuk volna, hogy valósággá válnak a filmes disztópiák, és lesz olyan időszak, amikor ki sem tehetjük a lábunkat a lakásból (covid), aztán épphogy kijöttünk belőle, azt nem gondoltuk volna, hogy bezárhatnak színházak amiatt, hogy nem tudják fizetni a fűtést és/vagy a...
 
Fotó: Mohos Márton, 24.hu

Eszenyi Enikő visszatér Budapestre, színésznőt játszik a Játékszínben

A Blikk értesülése szerint a színésznő a héten kezdett próbálni a Játékszínben, így közel három évvel a Vígszínházból való botrányos távozása után Budapesten is visszatér a színpadra.
 
Fotó: Simon Erika 

Februárban Fehérváron lesz dühös a 12 ember – Cserhalmi György rendezésében

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.
 
Márkus Luca kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Márkus Luca kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján 2022-ben Márkus Luca nyerte el a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az Inkognitó és a Szeget szeggel című előadásokban nyújtott alakításaiért.
 
Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

A magyarországi premierje idején, 1961-ben formabontónak számító első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében mutatták be a Pesti Színházban.
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest