Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

2023. April 19.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az elmúlt év legjobb londoni darabja, Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) bemutatója április 29-én lesz a Centrál Színházban.

Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

A nemi erőszak ügyekben sikeres ügyvédnő maga is áldozattá válik. Vajon elég lesz-e a tehetsége ahhoz, hogy megvédje magát a férfiak alkotta jogrend keretei között. A jogrend és a személyes igazság ütközését bemutató előadás rendezője Puskás Samu, főhőse Martinovics Dorina.

Suzie Miller, díjnyertes ausztrál írónő, volt jogász darabja idén három kategóriában nyert a WhatsOnStage Awards-on illetve Laurence Olivier díjat két kategóriában – legjobb első darab és legjobb színésznő. Jodie Comer (Killing Eve) először Londonban, két hete pedig a Broadwayn is debütált Tessa szerepében.

Az itthoni ősbemutatón az ügyvédnőt Martinovics Dorina alakítja.

„Nem tudom, színdarab volt e valaha ilyen hatással rám. Első olvasás után hosszan nem tértem magamhoz. Annyira árnyaltan beszél e témáról, hogy még női nézőink közt sem számítunk alapvető egyetértésre. Ugyanakkor bízom benne, hogy a mellettük ülő férfiak, majd előadás után megkérdik párjukat, »Van bármi, amiről eddig sosem beszéltél?«" – mondta a színésznő.

A darab az ügyvédek világában játszódik, a szórakoztatóiparban pedig a tárgyalóterem mindig is előkelő helyet foglalt el. Ékes példa erre a Johnny Depp-Amber Heard per körüli felhajtás. A »kinek van igaza« kérdés ősidők óta foglalkoztat minket, a színház pedig éppen a különböző igazságok ütközésének helyszine” nyilatkozta Puskás Samu rendező.

Puskás Samu sti Juli és Puskás Tamás fia gyerekkorától tanulta a színház nyelvét. A londoni Middlesex egyetem ipari formatervező szakának elvégzése után 2020-ban a New York Film Academy Los Angeles-i campusán szerzett filmszínész diplomát. Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) az első színházi rendezése.

Az előadás díszlettervezője Takács Lilla, a jelmeztervező Zelenka Nóra, a zeneszerző Puskás Dávid, a videótervező Gothár Márton – e két utóbbi alkotó a rendező testvére.

Centrál Színház, Suzie Miller, Puskás Samu, Martinovics Dorina

 

 

Szólj hozzá!


Nagy Utcaszínház, kis utcaszínházak, cirkuszolás és egyéb drámák a Szigeten

Nagy Utcaszínház, kis utcaszínházak, cirkuszolás...

Egy francia produkcióval tér vissza (végre) a Szigetre a Nagy Utcaszínház, a világ minden tájáról érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque...
 
Színház naptár

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...
Új színdarabok
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
 
 
 
Cached at 02:35:27