Szolidaritási akciót hirdetett a Szegedi Pinceszínház a Nemzetiben megsérült színészekért

Kissé elkerekedett a szemünk, amikor olvastuk a hírt, hogy a Nemzetiben előbb gyűjtenek aláírást a színészek testi épségéért is felelő vezetőért, mint mondjuk pénzt vagy képeslap-aláírást a balesetben megsérült színészek javára.

Fotó: Nemzeti Színház
 Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Alföldi Róbertet a szegediek kedvenc színésznője, a Szegedért Emlékéremmel kitüntetett és hét Dömötör-díjjal rendelkező Szilágyi Annamária kérdezi 2023. május 15-én hétfőn este a szegedi Belvárosi Moziban.
 
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A cikk, amelynek meg sem kellett volna születnie, mégis örülünk neki

Sosem gondoltuk volna, hogy valósággá válnak a filmes disztópiák, és lesz olyan időszak, amikor ki sem tehetjük a lábunkat a lakásból (covid), aztán épphogy kijöttünk belőle, azt nem gondoltuk volna, hogy bezárhatnak színházak amiatt, hogy nem tudják fizetni a fűtést és/vagy a...
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri/FB

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.
 
Fotó: Szeged.hu

Emléktáblát kapott Szegeden Agárdy Gábor

Szegedi szülőházánál kedden felavatták Agárdy Gábor emléktábláját – a színművész születésének 100. évfordulója alkalmából.
 
Ingyenes színházi előadások a szegedi városháza udvarán

Ingyenes színházi előadások a szegedi városháza udvarán

Igényes szórakozást kínáló, változatos színházi előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán, ahol az idén is megrendezik a Nyári Színházi Estéket és a Muzsikáló Udvar című programsorozatot.
 
Lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
 
A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

Másodszor is lemondták Pintér Béla talán legismertebb darabja, a Parasztopera bemutatóját – számol be minderről a Magyar Szó Online.
 
A Tisza-part, Szeged (szeged365.hu)

Indulnak a Szegedi Vízi Színház előadásai

A rendezvénysorozat a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább. A fesztiválnak a Stefánia átalakítása miatt kellett új helyet keresni: a 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz...
 
Fotó: MTI Archív

Kiírták Vitray Tamás szerepét a szegedi darabból

Mint arról mi is hírt adtunk, különleges, ugyanakkor testhez álló feladatot kapott volna Vitray Tamás az Újszegedi Szabadtéri Színpad Agrippina című előadásában.
 
Ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

Öröm az ürömben: ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

A jelenlegi, járvánnyal sújtott helyzet változékonysága tükröződik a Szegedi Szabadtéri Játékok döntéseiben: miután kétszer is bejelentették, hogy NEM lesznek játékok a híres helyszínen, most azzal az örömhírrel szolgálhatnak, hogy mégis, igaz, csak két estén, de azok ingyenesek.
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Ismét bejelentették: elmarad a Szegedi Szabadtéri Játékok

Április végén egyszer már bejelentették mindezt, talán a részleges feloldások miatt érezték úgy, hogy ismét meg kell tenniük, meg van néhány új infó is.
 
Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Itt a vége: lezárja évadát a Szegedi Nemzeti Színház

Lezárj évadát a Szegedi Nemzeti Színház, mert a járványügyi előírások alapján továbbra sem lehet előadásokat tartani – tájékoztatta a teátrum kedden az MTI-t.
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok