Tóték/ Szegedi Nemzeti Színház

Csoportos szereplőből színész-rendező: Pálfi Zoltán-podcast

A Szegedi Nemzeti Színház színészportréjának soron következő vendége Pálfi Zoltán volt, akinek pályája 40 éve kezdődött jelenlegi anyaszínházában – csoportos szereplőként. Azóta sokfelé vitte az útja, de 2010 óta ismét a szegedi társulat tagja.
 
1958. Budapest, Anna presszó. A riporter Vitray Tamás(Fortepan)

Vitray Tamás színpadi szerepet kapott!

Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
 
Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

Színházakból és hazai televíziós sorozatokból verbuválódott sztárokkal érkezik nyáron a Szabadtéri idei Shakespeare-vígjátéka, amelyet Juronics Tamás rendezi a Dóm téren.
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Megvan a szegedi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője és főszereplője

Az operától kezdve a zenés és a prózai darabokon át a családi előadásokig összesen kilenc produkciót tűz műsorára 2020-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok.
 
Fotó Czár Gergely/FB

A Hamupipőkével szerettetik meg a gyerekekkel a balettet Szegeden

A világ egyik legtöbbet feldolgozott, előadott, megfilmesített meséjét, a Hamupipőkét mutatja be a Szegedi Kortárs Balett, a produkciót a Tisza-parti városban péntektől, a Budapesten december 11-től láthatja a közönség.
 
Alföldi Róbert rendezi a West Side Story-t Szegeden

Alföldi Róbert rendezi a West Side Story-t jövő nyáron Szegeden

Leonard Bernstein nagyszabású, Hollywood aranykorát idéző, gyönyörű zenei világú, latin ritmusokkal fűszerezett műve számtalan generációt meghódított már. Jövő augusztusban Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség Szegeden, a Szabadtéri Játékok évadzáró...
 
Fotó: Délmagyar.hu

Vajon mennyire fontos, min ülünk a színházban?

Ha a tízes skálán kellene bejelölni, biztos nagy lenne a szórás. A fiatalabbak és/vagy a megszállottak egy fatuskón is bármeddig elücsörögnének, az "érettebbek" viszont a csúszkát a felső végpont felé húznák...
 
Fotó: Szeged.hu

Simándy József és a Szegedi Szabadtéri Játékok sorsa összefonódik

Felavatták Simándy József operaénekes bronz mellszobrát – Kelemen Kristóf alkotását – a Szegedi Szabadtéri Játékok újraindításának 60. évfordulója alkalmából a Dóm tér Nemzeti Pantheonjában,
 
Fotó: Örkény Színhát: Üvegbúra

Nők a p̶u̶l̶t̶ ̶m̶ö̶g̶ö̶t̶t̶ színpadon

Kiemelten foglalkozik a női témákkal az augusztus 2-án kezdődő szegedi Thealter színházi fesztivál, melyen hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetközi – cseh, szlovák, szlovén és román – produkciók is.
 
Fotó: Szegedi Kortárs Balett

Balettmesék felnőtteknek és gyerekeknek Szegeden

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
 
Jön, jön, jön: Szegedi Szabadtéri Játékok

Jön, jön, jön: Szegedi Szabadtéri Játékok

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó világ című táncjátékának bemutatójával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok június 21-én.
 
Most bárki felszállhat a Titanicra!

Most bárki felszállhat a Titanicra!

Na, jó, azért nem bárki: 18 év feletti nőket és férfiakat vár a Szegedi Szabadtéri Játékok gárdája a készülő Titanic produkció statisztacsapatába.
 
Június 20-án temetik Máthé Erzsit

Június 20-án temetik Máthé Erzsit

A Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Máthé Erzsi színművésztől – közölte szerdán Facebook-oldalán a budapesti Katona József...
 
Színház naptár

40. születésnapját ünnepli idén a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Szombatokat 40 évvel ezelőtt, 1983-ban Mátyás Irén és Bicskei Gábor alapította beírva ezzel a várost a kortárs színjátszás és színházművészet fontos helyszínei közé. Azóta a színház játszóhelye megváltozott és célcsoportja is átalakult, de az irodalom és a színházi iránti elköteleződés a városban...

Az utolsó este EGYÜTT

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.
Új színdarabok
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest