Vitray Tamás színpadi szerepet kapott!

2020. February 15.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

1958. Budapest, Anna presszó. A riporter Vitray Tamás(Fortepan)

A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, akik Néró és anyja a hatalmon lévő uralkodó elleni cselszövéseit láthatják humoros elemekkel fűszerezve. Händel remekművét Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban.

A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. (A fiatal tenor nemcsak a hazai, de a nemzetközi színpadon is ismert, többek közt Csehországban, Franciaországban és Németországban is imádták a nézők.) A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, akit 2018-ban Rigolettóként láthatott a fesztivál közönsége, ezúttal pedig Pallante-ként tér vissza Szegedre.

A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is színpadra lép: a kommentátor szerepében Vitray Tamás játszik majd.

A barokk dallamok Pál Tamás karmester dirigálásában csendülnek fel. A mozgásvilágáért a street dance világából is ismert Barta Viktória felel, aki a tavalyi évad szuperprodukciója, a Titanic koreográfusa is volt.

Előadások: július 17.,18.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Agrippina, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Vitray Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok