Megvan a szegedi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője és főszereplője

2019. December 19.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Az operától kezdve a zenés és a prózai darabokon át a családi előadásokig összesen kilenc produkciót tűz műsorára 2020-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

A jövő évi fesztivál 2020. június 26-án az Ajándékkoncerttel indul a Dóm téren, ahol a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett szólistákat is hallhat majd a közönség.

Huszonnyolc évvel ezelőtt Szegeden mutatta be a Rockszínház a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát, a premier meghatározó szerepet játszott a hazai musicaljátszás történetében (Sasvári Sándor, Vikidál Gyula, Makrai Pál, Gregor József, Deák Bill Gyula – rendező: Szikora János). A darabot jövőre július 3-tól tűzik műsorra.

A musical-ben Magyarország egyik legismertebb musicalszínésze játssza a címszerepet. A Junior Prima és Artisjus-díjas Feke Pált olyan nagysikerű Dóm téri előadásokban láthatták már a nézők, mint az Atilla-Isten kardja, az István, a király vagy az Apáca show.

Pilátusként tér vissza az előadásban az egykori főszereplő, Sasvári Sándor. A szereposztásvban mások mellett Gallusz Nikolett (Mária Magdolna) és Serbán Attila (Júdás) neve is olvasható.

A darab rendezője pedig nem más, mint Szirtes Tamás, akinek olyan szegedi előadásokat köszönhet a közönség, mint a Szerelmes Shakespeare, A nyomorultak vagy a hatalmas közönségkedvenc musical, a Mamma mia.

Folytatódik a fesztivál Shakespeare-sorozata, július 24-től a Sok hűhó semmiért című vígjátékot láthatják majd a nézők Juronics Tamás rendezésében.

Egy év kihagyás után 2020. július 31-én és augusztus 1-jén visszatér Szegedre a népszerű filmvígjáték, az Apáca show színpadi változata – usmét Szente Vajk állítja színpadra.

1965-ben szintén a Szegedi Szabadtéri Játékokon tartották Bernstein West Side story-jának magyarországi bemutatóját. Minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje augusztus 14-től szerepel jövőre a fesztivál műsorán. A produkció rendezője Alföldi Róbert lesz. (Egyébként jövő decemberben Steven Spielberg rendezésében kerül a mozikba minden idők egyik legsikeresebb musicalje.)

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatják be 2020. július 17-én Händel Agrippina című művét – reméljük, addigra a szék-kérdés is megnyugtatóan rendeződik. A darab rendezője Pányik Tamás.

Öt lökött rabló, egy naiv idős hölgy és egy abszolút tökéletlen bűntény érkezik a Betörő az albérlőm is az Újszegedi Szabadtéri Színpadra. A krimivígjátékot 2020. július 24-én és 25-én láthatja a közönség Keszég László rendezésében.

A fővárosi Katona József Színházban és Miskolcon is láthatta már a közönség Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című színdarabját, amely jövőre július 24-től szerepel a fesztivál programjában. Az előadás rendezője a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila.

Tavaly a Reök-színpadon játszották Moliere Úrhatnám polgár című vígjátékát, amely sikert aratott, de amelyet csak kevesen láthattak. A produkció felújítását augusztus 7-től tűzik műsorra Herczeg T. Tamás rendezésében.

Az idei évhez hasonlóan a jövő évadot is az Erkel Színházban 16 éve nagy sikerrel játszott családi mesebalett, a Hófehérke és a hét törpe zárja. A Harangozó Gyula koreografálta mű 2020. augusztus 21-től látható.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Jézus Krisztus Szupersztá

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok