Csoportos szereplőből színész-rendező: Pálfi Zoltán-podcast

2020. April 27.  ·   Karantén az egész világ   ·  Színházvilág.hu

A Szegedi Nemzeti Színház színészportréjának soron következő vendége Pálfi Zoltán volt, akinek pályája 40 éve kezdődött jelenlegi anyaszínházában – csoportos szereplőként. Azóta sokfelé vitte az útja, de 2010 óta ismét a szegedi társulat tagja.

Tóték/ Szegedi Nemzeti Színház

Egészen pontosan a szegedi KISZÖV klub Minerva irodalmi színpadán, ahova saját megfogalmazása szerint az őrült fazonok vonzották be. Mikor a társai elpályáztak különféle színházakhoz, ő is szerencsét próbált a Szegedi Nemzeti Színháznál, ahová aztán fel is vették csopinak, azaz csoportos színésznek (vagy szereplőnek). Ha valaki bekerül egy színházba két lehetőség előtt áll: vagy végigjárja a társulat szamárlétráját, vagy jelentkezik főiskolára... A podcastból kiderül, Pálfi Zoltán melyik utat választotta, a göröngyöset vagy a még göröngyösebbet  :)

 

 

Pályája során olyan rendezőkkel és kollégákkal dolgozott együtt, mint például Ruszt József, Valló Péter, Csíszár Imre, Máté Gábor, Sík Ferenc, Kerényi Imre, Szegvári Menyhért, Haumann Péter, Huszti Péter, Almási Éva, Körmendi János, Molnár Piroska.

A képernyő rabjai onnan is ismerhetik, hogy játszott pár szappanoperában és szerepelt számos tévé- és játékfilmben, melyek során olyan partnerei voltak, mint Max von Sydow, Salma Hayek, Helen Mirren, Alan Parker rendező, a honi kollégák közül pedig Mensáros László, Sinkovits Imre, Avar István, Oszter Sándor, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya és sokan mások.

Szegedi Nemzeti Színház, podcast, Pálfi Zoltán

 

 

Szólj hozzá!


Június 20-án temetik Máthé Erzsit

Június 20-án temetik Máthé Erzsit

A Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Máthé Erzsi színművésztől – közölte szerdán Facebook-oldalán a budapesti Katona József...
 
Színház naptár

40. születésnapját ünnepli idén a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Szombatokat 40 évvel ezelőtt, 1983-ban Mátyás Irén és Bicskei Gábor alapította beírva ezzel a várost a kortárs színjátszás és színházművészet fontos helyszínei közé. Azóta a színház játszóhelye megváltozott és célcsoportja is átalakult, de az irodalom és a színházi iránti elköteleződés a városban...

Az utolsó este EGYÜTT

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.
Új színdarabok
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest