Vajon mennyire fontos, min ülünk a színházban?

2019. August 10.  ·     ·  Színházvilág.hu

Ha a tízes skálán kellene bejelölni, biztos nagy lenne a szórás. A fiatalabbak és/vagy a megszállottak egy fatuskón is bármeddig elücsörögnének, az "érettebbek" viszont a csúszkát a felső végpont felé húznák...

Fotó: Délmagyar.hu

Hiába újították meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadot és környezetét, a nézők kényelmére azonban nem 100 százalékig ügyeltek – ez derült ki legalább is a Délmagyar olvasóinak panaszaiból.

Két év kihagyás után július 19-én tartottak újra előadást a ligetben lévő színpadon, azonban nemcsak a bemutatott Don Juan keltett rossz érzéseket a nézőkben, hanem az ülőhelyek kényelmetlensége is: állítólag 2-2 szál falécen kell a többórás előadásokat végignézni.

A lap megkereste a városvezetést, elmondásuk szerint a szabadtéri igazgatósága arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy hozzájuk nem érkezett panasz az ülőhelyekre, illetve a hangosítás minőségére vonatkozóan... Egyéblént a szegediek kérésének megfelelően született újjá a szabadtéri színpad, az önkormányzat saját forrásból mintegy százmillió forintot biztosított a színpadtechnika korszerűsítésére.

Így van végre büféje és mosdója a ligetnek a színpadnál, ezek megnyitására több hónapot kellett várni a rekonstrukció átadása után, a nézőtér padjainak fémszerkezetének felújítására és a faszerkezet cseréjére is jutott, kérdés persze, hogy mekkora összeg... Egyébként legjelentősebb kiadás – a lap beszámolója szerint – a világítástechnika megújulása volt: egy úgynevezett felső truss szerkezetet, oldalsó tornyokat és új frontvilágítást is kapott a színpad.

Egyébként nem is mondanak igazat a nézők: nem 2-2, hanem pont 3 lécen kell ücsörögni... A dolog áthidalható: tessenek felszerelkezni párnával, puha takaróval. Egy ügyes(kedő) kisvállalkozó ebből akár üzletet is csinálhat, és akkor cipekedni sem kell. Mert tény: két lovat egy fenékkel nem lehet megülni, de ezt a három lécet sem különösebben, bármennyire is állítják egyes kommentelők, hogy elkényelmesedtek az emberek.

 

Újszegedi Szabadtéri Színpad, Szeged, szék, kényelmetlen

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok