Ismét bejelentették: elmarad a Szegedi Szabadtéri Játékok

2020. May 29.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Április végén egyszer már bejelentették mindezt, talán a részleges feloldások miatt érezték úgy, hogy ismét meg kell tenniük, meg van néhány új infó is.

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Herczeg Tamás igazgató április 30-án mondta le először az idei  rendezvénysorozatot a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán. Akkor azt ígérték, hogy az évadhoz kapcsolódó informácókkal – beleértve a jegyárak visszatérítését – május 10-ig jönnek, némi csúszással itt vannak az információk.

A jegyüket elővételben megváltó nézők közül azoktól, akik megtehetik, hogy támogatják a nehéz helyzetben a fesztivált, azt kérik, ne váltsák vissza belépőjüket. A belépők szabadjegyre cserélhetők, melyet a következő évadban vagy a fesztivál idei produkcióin használhat föl a közönség, vagy visszaválthatók a fesztivál jegyértékesítő partnerénél online – közölte az MTI-vel a direktor.

Ami fontos:

Herczeg Tamás bízik benne, hogy a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az 1500 néző befogadására alkalmas Újszegedi Szabadtéri Színpadon megtarthatók az előadások. A jelenlegi szabályok alapján így csaknem négyszázan láthatják egy időben a produkciókat, de ez a létszám még bővülhet.

Az igazgató úgy fogalmazott, vannak pillanatok, amikor kultúrát közvetíteni nem fiskális kérdés. Fontos, hogy a nézők közösségi formában kulturális élményt kaphassanak, ahogy az is, hogy a művészek újra színpadra állhassanak. A tervek szerint így bemutatják majd Händel Agrippina című operáját, Moliere Úrhatnám polgárát, valamint a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet.

A Szegedi Szimfonikus Zenekarral egyeztetnek arról, hogy még az idei évben ajándékkoncertet tartsanak a Dóm téren.

Jövőre az idei évre meghirdetett előadásokat rendezik meg a Dóm téren. Az évad a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperával indul, a Sok hűhó semmiérttel folytatódik a fesztivál Shakespeare-sorozata, visszatér a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd Bernstein West Side Story-ját mutatják be.

Aki esetleg lemaradt volna  szezon szenzációiról, a teljesség igénye nélkül álljon itt pár:

 

Vitray Tamás színpadi szerepet kapott!

 

Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

 

Alföldi Róbert rendezi a West Side Story-t jövő nyáron Szegeden

 

Megvan a szegedi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője és főszereplője

 

 

 

Szegedi Szabadtéri Játékok, Agrippina, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Vitray Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok