Bukarestben kinyithatnak a színházak

Fővárosunkat és a román fővárost rendszeresen összekeverik, ezúttal azonban a többi mellé egy másik nagy különbség is felsorakozik: mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Bukarestben, miután három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

A Bukaresti Nemzeti Színház
Brit tudósok szerint jövő tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

Brit tudósok szerint jövő tavaszra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

Valójában darabra csak egy tudósról van szó, pusztán a poén kedvéért használtuk a többesszámot: John Bell, az Oxfordi Egyetem professzora nyilatkozta a fentieket.
 
Fotó: cottonbro/Pexels

Szerdától bezárnak a színházak

Jobban mondva: szerdán éjféltől... Orbán Viktor a Facebookon jelentett be rendkívüli intézkedéseket.
 
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le, az intézmény biztonságos légtérrel várja nézőit, a többi rajtuk múlik.
 
Pár napig nem lesz előadás Miskolcon

Pár napig nem lesz előadás Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház egyik művészénél pozitív eredményt mutatott a koronavírus teszt, így ma estétől szeptember 25-ig biztosan elmaradnak a meghirdetett előadások.
 
Fotó: Operett Színház

Törli a heti előadásait az Operett Színház – beleértve a ma estit is

A hős Don Quijote, La Mancha lovagja nem száll szembe a szélmalmokkal: a színház közleménye szerint egy művészük hozzátartozója COVID-pozitív lett, ráadásul a beteg vendégként az Operettben is járt. Kontaktkutatás után tesztelik az esetlegesen érintett művészeket.
 
Előadásról előadásra hirdeti meg műsorát a Zentai Magyar Kamaraszínház

Előadásról előadásra hirdeti meg műsorát a Zentai Magyar Kamaraszínház

Bár kissé furcsán hangzik mindez, de teljesen észszerű döntésnek tűnik mostanában: nem hirdet szokásos évadot az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház, a teátrum igazgatója szerint ugyanis annyira bizonytalan a helyzet, hogy inkább előadásról előadásra haladva hirdetik meg programjaikat.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Koronavírus a társulatban: elmarad a Vörösmarty Színház premierje

Szeptember 12-én lett volna Székesfehérváron Az ember tragédiája 2.0 bemutatója, azonban a társulat egyik tagjának PCR tesztje pozitív lett, ezért a premier és várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás elmarad.
 
 Hernádi Judit (A félelem megeszi a lelket, fotó©Lakatos Péter)

Végjátékkal kezdenek – újranyit az Átrium

A közönségforgalmi terek fertőtlenítése, illetve két hét kényszerű egészségvédelmi és járványmegelőzési szünet után újra tart előadásokat az Átrium, és rögtön premierrel tér vissza: David Javerbaum Isteni végjáték című darabjának főszerepében Alföldi Róbert lesz...
 
Előadásokat töröl a járványveszély miatt a Centrál Színház

A járványveszély miatt előadásokat kénytelen törölni a Centrál Színház

Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy a sok szereplős előadások kitűzése komolyan veszélyezteti a működést, tíz, húsz, harmincszoros veszélyt jelentenek a néhány szereplős előadásokhoz képest – írja a színház a közleményében.
 
Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

"A 2020. 08. 28 -i kormánydöntés értelmében a határon túli társulatok Magyarország területére nem léphetnek be, ezért a 2020-as Városmajori Színházi Szemle programsorozatot félbeszakítjuk" – közölte a Budapesti Nyári fesztivál.
 
A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak

A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak

Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak abból a 100 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagból, amelyet a koronavírus-járvány miatt tavasszal kihirdetett általános karantén okozta recesszió leküzdésére jövő héten jelent be a...
 
 Kabát és maszk – az Örkény Színház évadkezdése még a vírusról szól

Kabát és maszk – még a vírusról szól az Örkény Színház évadkezdése

Reméljük, a folytatás ennél sokkal hagyományosabb színházat hoz majd. Hiszen komoly munka folyik: előző évadban elmaradt három produkció mellett hét új bemutatóval készül új évadára az Örkény Színház.
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest